[B4 1.9 1Z 90KM] Audi b4 1.9 tdi 90km dużo pali
[B4 1.9 1Z 90KM] Audi b4 1.9 tdi 90km dużo pali
Witam panowie mam problem z moim audi ponieważ dużo mi pali w mieście spalanie 10l lub nawet lekko przekracza , co dziennie z rana jak samochód postoi przy odpaleniu jest lekkie zadymienie potem wszystko jest ok silnik chodzi bardzo dobrze odpala bez najmniejszych problemów, natomiast jest problem ze spalaniem ma ktoś jakieś pomysły ?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: Audi b4 1.9 tdi 90km dużo pali
Na początek czy nie poci Ci się pompa jak i również sprawdzenie dawki na vagu. Jak sytuacja z filtrami wygląda :?:Rafałvw pisze:Witam panowie mam problem z moim audi ponieważ dużo mi pali w mieście spalanie 10l lub nawet lekko przekracza , co dziennie z rana jak samochód postoi przy odpaleniu jest lekkie zadymienie potem wszystko jest ok silnik chodzi bardzo dobrze odpala bez najmniejszych problemów, natomiast jest problem ze spalaniem ma ktoś jakieś pomysły ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Jest tylko jedna możliwość ,żeby ten silnik tyle spalił ,w przypadku oczywiście o ile jesteśmy 100% pewni że nam paliwo nie cieknie <ok> mocny soft ,duża dawka paliwa i dość ciężka noga Innej opcji nie ma :roll: na ori sterowniku , wtryskiwaczach i dawce ,żeby ciągle jeżdzić z butem w podłodze ,za nic nie spali 10litrów ...no chyba że ktoś jeżdzi tylko na pierwszych trzech biegach :mrgreen:Rafałvw pisze:panowie mam problem z moim audi ponieważ dużo mi pali w mieście spalanie 10l lub nawet lekko przekracza
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Nie ma opcji żeby spalił 10 litrów :roll: Pytanie na jakiej podstawie zostało zmierzone to spalanie :?: bo chyba nie na podstawie wskażań wskażnika poziomu paliwa :?: :roll: Bo na podstawie jego wskażań ,można tylko stwierdzić ile z grubsza mamy w zbiorniku ,ale tylko na postoju i jak stoimy na równym podłożu :mrgreen:Rafałvw pisze:tym samochodem jeździ mój ojciec więc ciężką nogę wykluczam , samochód jest na seryjnym sofcie
Zawsze leje pod korek aż zejdzie pod czerwone pole i tak wychodzi, codziennie dojeżdża do pracy okolo 8km czy samochód może być nie dogrzany ? w sumie nawet jak by byl to chyba nie ma prawa aż 10 l chlać ? panowie macie może jakieś informacje dotyczące niebieskiego czujnika wody ? chodzi mi o wskazania na danej temperaturze silnika
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Dzięki, panowie jeszcze jedno jak wepnę pod vaga jaką grupę mam patrzeć ? jakie logi zrobić ?
[ Dodano: 2014-01-07, 16:01 ]
Witam Panowie sytuacja wygląda tak ze czujnik niebieski jest ok ale przyjrzałem się uważnie u zauważyłem że nie posiadam podgrzewacza płynu natomiast kable z niego wiszą luźno czy może to być przyczyna ? Instalacja pierburg . jutro dodam logi
[ Dodano: 2014-01-09, 17:32 ]
Dzisiaj próbowaliśmy się połączyć i wychodziło nam coś takiego w czym problem nie dało się odczytać
[ Dodano: 2014-01-10, 16:06 ]
Pomoże ktoś ?
[ Dodano: 2014-01-07, 16:01 ]
Witam Panowie sytuacja wygląda tak ze czujnik niebieski jest ok ale przyjrzałem się uważnie u zauważyłem że nie posiadam podgrzewacza płynu natomiast kable z niego wiszą luźno czy może to być przyczyna ? Instalacja pierburg . jutro dodam logi
[ Dodano: 2014-01-09, 17:32 ]
Dzisiaj próbowaliśmy się połączyć i wychodziło nam coś takiego w czym problem nie dało się odczytać
[ Dodano: 2014-01-10, 16:06 ]
Pomoże ktoś ?
- Kostek9626
- Forum Audi 80
Siemuka mi tez pali dyche w miescie bez znaczenia wiekszego czy go butuje czy zamulam. Podlaczalem vcds i kat byl 45 poprawilem na 53 dawka byla ok 20 poprawilem na 13 dodam jeszcze ze jak chamuje silnikem to zaczyna lekko szarpac przy ok 1200 obrotow.cos z czujnikiem temp paliwa w nastawniku??jak to spr vcdsem??nastawnik byl nowy ok 3 lata temu stacja tylko lotos w baku nawet ziarnka piasku niema wotpie zeby nastawnik mial sie zasyfic.wczesniej naprawial te auto jakis nieogar moze nietaka pompa??prosze o pomoc
[ Dodano: 2019-03-24, 10:55 ]
Dodam ze mam system bosch auto odpala od kopa moc i wszystko jest troche kopcil jak but byl ale jak wywalilem kata to przestal kopcic
[ Dodano: 2019-03-24, 11:32 ]
Aha a jak na vcds wlaczylem ten wykres to widzialem tylko linie pozioma ze byl poza zakresem a dawka 13 kat 53 jakie tam maja byc te wartosci w tych blokach pomiarowych
[ Dodano: 2019-03-24, 10:55 ]
Dodam ze mam system bosch auto odpala od kopa moc i wszystko jest troche kopcil jak but byl ale jak wywalilem kata to przestal kopcic
[ Dodano: 2019-03-24, 11:32 ]
Aha a jak na vcds wlaczylem ten wykres to widzialem tylko linie pozioma ze byl poza zakresem a dawka 13 kat 53 jakie tam maja byc te wartosci w tych blokach pomiarowych
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Kostek9626
- Forum Audi 80
Mam zegar doladowania w aucie i pelne doladowanie jest ok 2700obr na 4 biegu kiedys tam zagladalem do turba i troche naciagalem ta sztange ale mysle ze doladowanie jest git a przestal kopcic jak kata wywalilem i go przegonilem w kominach tam sadzy nazbieralo sie najwyrazniej...a dlaczego podszarpuje jak chamuje silnikiem przy 1200 obr??mysle ze tu problem do mocy odpalania i kultury pracy sie niema co przyczepic...
[ Dodano: 2019-03-24, 12:21 ]
I dlaczego na wykresie jest poza zakresem tak jagby jakis czujnik w hu... walil zeby ten vcds "mowil po polsku" to bym cos wiedzial a tak to niewiem jak przeliczyc te jednostki...
[ Dodano: 2019-03-24, 12:21 ]
I dlaczego na wykresie jest poza zakresem tak jagby jakis czujnik w hu... walil zeby ten vcds "mowil po polsku" to bym cos wiedzial a tak to niewiem jak przeliczyc te jednostki...