[audi 80 b4]zmiana lamp na zespolone z b3 do b4
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
[audi 80 b4]zmiana lamp na zespolone z b3 do b4
witam nie mogę znaleźć tematu o przeróbce ujętej w temacie wiec zakładam nowy temat, czy ktoś już robił coś takiego i czy jest to wogole możliwe by wyglądało jakoś w 'normalny"' sposób pozdrawiam wszystkich
Szkoda zachodu, osobiscie wybralem najtanszy mozliwy wariant soczewek:
1. Zakup 3-4 uszkodoznych lamp zespolonych na alledrogo na laczna kwote ok 200zl. Z polamanymi uchwytami i potluczonymi szklami ( 2 szkla cale).
2. Zakup 2 oryginalnych nowych szkiel do lamp soczewkowych 2x130zł.
3. Poskladanie z zakupioncyh lamp i poklejenie 2 sztuk.
4. Zakup 2 soczewek bi-xenon ( na alledrogo 100-200zl)
5. Rezanie soczewek (wymagane zdolnosci manualne)
Za kwote ok 600zl otrzymujemy super swiecace lampy soczewkowe na nowych kloszach. Ja osobiscie dostalem dostalem za darmo uszkodzone lampy z A4 B6 bi-xenon. Jeden klosz soczewkowy nowy na alledrogo udalo mi sie wyrwac za 70zl.
2 klosze z uszkodoznych lamp wczesniej udalo mi sie sprzedac za 100zł sztuka.
W sumie koszta jakie ponislem to zakup przetwornic z palnikami xenonowymi za 150zl oraz materialów typu szpachla, farba, papier scierny ok 50zł.
I nie trzeba wydawac 1200zł na soczewki orygnalne, które i tak juz sa wypalone i slabo swieca. Wystarczy zapytac/poprosic znajomych pracujacych w warsztatach/serwisach ASO aby jak tylko beda mieli lampy na bixenonie z robitka odlozyli je nam za flaszke <ok>
A calosc wyglada tak:
POST MA TYLKO ZACHECIC DO ZIMOWEGO REZANIA, MOZNA COS FAJNEGO OSIAGNAC NISKIM KOSZTEM <ok>
1. Zakup 3-4 uszkodoznych lamp zespolonych na alledrogo na laczna kwote ok 200zl. Z polamanymi uchwytami i potluczonymi szklami ( 2 szkla cale).
2. Zakup 2 oryginalnych nowych szkiel do lamp soczewkowych 2x130zł.
3. Poskladanie z zakupioncyh lamp i poklejenie 2 sztuk.
4. Zakup 2 soczewek bi-xenon ( na alledrogo 100-200zl)
5. Rezanie soczewek (wymagane zdolnosci manualne)
Za kwote ok 600zl otrzymujemy super swiecace lampy soczewkowe na nowych kloszach. Ja osobiscie dostalem dostalem za darmo uszkodzone lampy z A4 B6 bi-xenon. Jeden klosz soczewkowy nowy na alledrogo udalo mi sie wyrwac za 70zl.
2 klosze z uszkodoznych lamp wczesniej udalo mi sie sprzedac za 100zł sztuka.
W sumie koszta jakie ponislem to zakup przetwornic z palnikami xenonowymi za 150zl oraz materialów typu szpachla, farba, papier scierny ok 50zł.
I nie trzeba wydawac 1200zł na soczewki orygnalne, które i tak juz sa wypalone i slabo swieca. Wystarczy zapytac/poprosic znajomych pracujacych w warsztatach/serwisach ASO aby jak tylko beda mieli lampy na bixenonie z robitka odlozyli je nam za flaszke <ok>
A calosc wyglada tak:
POST MA TYLKO ZACHECIC DO ZIMOWEGO REZANIA, MOZNA COS FAJNEGO OSIAGNAC NISKIM KOSZTEM <ok>