[90 b3] Wymiana baku
[90 b3] Wymiana baku
Czy jest opcja wymiany baku na mniejszy celem zaoszczedzęnia miejsca w bagażniku . Wszyscy którzy maja b3 zapewne znają ten problem . A przy instalacji gazowej bak 70 litrów nie jest potrzebny .WYstarczyłoby max 20 litrów . Do tego jeszcze butla w bagażniku i miejsca niewiele . Jakie macie opinie na ten temat ? Mozliwe jest przełożenie baku na mniejszy z innego auta lub coś w tym stylu?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Jak się chce to wszystko można. Nie słyszałem żeby ktoś coś takiego zrobił, ale myślę że dałoby się to wykonać, chodź na pewno nie jest to łatwe.Lucas_k pisze:Mozliwe jest przełożenie baku na mniejszy z innego auta lub coś w tym stylu?
Po pierwsze na pewno nie łatwo byłoby znaleźć odpowiedni bak, potem go zamocować, zgrać z wlewem. Przewody paliwowe to raczej mały problem, ale nie wiem jak zamocowana jest pompa paliwa.
Podeślę Ci linka, jak to zrobił gość z AKP w Audi Coupe Q, gdyż miejsca nie mieli za wiele w bagażniku LINK Tam niżej trochę są zdjęcia i mały bak wykonany od podstaw. Więc myślę, że i w A90 pewnie się da.
Dzięk za link ,ciekawa robota , tylko skąd tak bakJOLLY pisze:Podeślę Ci linka, jak to zrobił gość z AKP w Audi Coupe Q, gdyż miejsca nie mieli za wiele w bagażniku LINK Tam niżej trochę są zdjęcia i mały bak wykonany od podstaw. Więc myślę, że i w A90 pewnie się da.
I ile ma teraz pojemności ? rozumiem że coupe sprzedane ale bak został ? Można prosić o fotke ?shellah pisze:u mnie w poprzednim coupe był zmniejszony celem wstawienia butki w koło co przy normalnym zbiorniku jest niemożliwe
Odkryłem to jak kolega nowi2 był u mnie po szybę
okazało się że poprzedni właściciel rozciął bak i zrobił nowe ścianki-jeszcze go mam więc mogę cyknąć fotki jak to wygląda