Witam. Zakupiłem kilka dni temu Audi 80 B4 2.0 90 km w kombi. Jak wracałem z miejscowości gdzie zakupiłem autko przestał działać mi lewy kierunkowskaz. Sprawa wygląda tak że żarówki są sprawne ponieważ awaryjne działają normalnie i na liczniku widać strzałkę w lewo , lewa pozycja przy wyłączonym silniku także działa także tzw pająk chyba jest sprawny a znowu jak wrzucam podczas jazdy lewy kierunek to ani żarówki nie świecą ani na liczniku nie widać strzałki w lewo. Druga sprawa jest taka ( nie wiem czy jest to ze sobą powiązane dlatego napiszę w tym temacie) że wczoraj wysiadło mi podświetlenie licznika, zobaczyłem pod maskę do skrzynki z bezpiecznikami okazało się że jeden bezpiecznik jest stopiony (wymieniłem na nowy) i dziś sytuacja się powtórzyła. Szukałem podobnych tematów, ale problemy w nich opisane były podobne ale nie te same.
Proszę o pomoc Szanownych kolegów jak i koleżanki.
Pozdrawiam
[80 B4] Problem z oświetleniem zegarów oraz kierunkowskazem
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Cześć Pewnie na pewno pająk jak kolega sugeruje ale sprawdź za nim kupisz też gniazdo zapalniczki.Nie wiem jak ona jest u Ciebie podłączona ale u mnie choć próbowałem odgiąć blaszki delikatnie aby nie zewrzeć,wiecie jak się kończy ześlizg śrubokręta.Masz zapalniczkę? Działa jak nie ma podświetlenia jak pali ten bezpiecznik? U mnie działa podświetlenie razem z popielniczką na tym samym prądzie.Pozdrawiam
Witam. Wymieniłem bezpiecznik chwilkę światła działały od podświetlenia zegarów oraz nawiewu i znowu coś się zesrało...
Generalnie bezpiecznik wymieniłem już chyba z 4 razy 15-stka i dalej pali. Jaka może być przyczyna?
Zapalniczkę mam całkowicie odłączoną.
A co do kierunków wystarczyło jak kolega wyżej wspomniał wyczyścić styki i działa <ok>
Edit
Okazało się że przewód od podświetlenia schowka był obtarty i robiło zwarcie. Wszystko wymienione i dobrze zaizolowane i jest Si
Generalnie bezpiecznik wymieniłem już chyba z 4 razy 15-stka i dalej pali. Jaka może być przyczyna?
Zapalniczkę mam całkowicie odłączoną.
A co do kierunków wystarczyło jak kolega wyżej wspomniał wyczyścić styki i działa <ok>
Edit
Okazało się że przewód od podświetlenia schowka był obtarty i robiło zwarcie. Wszystko wymienione i dobrze zaizolowane i jest Si