Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4] Problem z oświetleniem zegarów oraz kierunkowskazem

ODPOWIEDZ
Guapo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4] Problem z oświetleniem zegarów oraz kierunkowskazem

Post autor: Guapo » 22 sty 2014, 11:02

Witam. Zakupiłem kilka dni temu Audi 80 B4 2.0 90 km w kombi. Jak wracałem z miejscowości gdzie zakupiłem autko przestał działać mi lewy kierunkowskaz. Sprawa wygląda tak że żarówki są sprawne ponieważ awaryjne działają normalnie i na liczniku widać strzałkę w lewo , lewa pozycja przy wyłączonym silniku także działa także tzw pająk chyba jest sprawny a znowu jak wrzucam podczas jazdy lewy kierunek to ani żarówki nie świecą ani na liczniku nie widać strzałki w lewo. Druga sprawa jest taka ( nie wiem czy jest to ze sobą powiązane dlatego napiszę w tym temacie) że wczoraj wysiadło mi podświetlenie licznika, zobaczyłem pod maskę do skrzynki z bezpiecznikami okazało się że jeden bezpiecznik jest stopiony (wymieniłem na nowy) i dziś sytuacja się powtórzyła. Szukałem podobnych tematów, ale problemy w nich opisane były podobne ale nie te same.
Proszę o pomoc Szanownych kolegów jak i koleżanki.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 22 sty 2014, 11:49

w pajaku sa oddzielne blaszki dla pozyji i dla kierunkow
pajak do wymiany ewent do przeczyszcenia i sprawdzenia wewnatrz jego blaszek, po wymianie powinno przestac palic bezp bo raczej sie w pajaku zwieraja te co nie trzeba blaszki

Guapo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Guapo » 23 sty 2014, 13:17

Proszę o w miarę szybką odpowiedź jeśli to możliwe. Czy po kostce widać na ile pinów muszę zakupić pająka? czy jest on na 10 czy na 13?
Zdjęcie słabe bo robione telefonem jak i z małej odległości bo miejsca nie było zbytnio. Pozdrawiam

Obrazek
Obrazek

Slawo777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawo777 » 23 sty 2014, 18:47

Cześć :-) Pewnie na pewno pająk jak kolega sugeruje ale sprawdź za nim kupisz też gniazdo zapalniczki.Nie wiem jak ona jest u Ciebie podłączona ale u mnie choć próbowałem odgiąć blaszki delikatnie aby nie zewrzeć,wiecie jak się kończy ześlizg śrubokręta.Masz zapalniczkę? Działa jak nie ma podświetlenia jak pali ten bezpiecznik? U mnie działa podświetlenie razem z popielniczką na tym samym prądzie.Pozdrawiam :-)

Guapo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Guapo » 18 lut 2014, 00:08

Witam. Wymieniłem bezpiecznik chwilkę światła działały od podświetlenia zegarów oraz nawiewu i znowu coś się zesrało...
Generalnie bezpiecznik wymieniłem już chyba z 4 razy 15-stka i dalej pali. Jaka może być przyczyna?
Zapalniczkę mam całkowicie odłączoną.
A co do kierunków wystarczyło jak kolega wyżej wspomniał wyczyścić styki i działa <ok>

Edit

Okazało się że przewód od podświetlenia schowka był obtarty i robiło zwarcie. Wszystko wymienione i dobrze zaizolowane i jest Si <piwo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl