Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] Wybuchy gazu i problem z skokiem na obroty

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
haymaker
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABK] Wybuchy gazu i problem z skokiem na obroty

Post autor: haymaker » 26 sty 2014, 22:20

Witam. Czytałem wiele tematów ale jakoś żaden mi nie pomógł. Mam problem z audi a mianowicie dziś zobaczyłem że to przebicie. Ale auto nie faluje na obrotach a problemy zaczynają się dopiero przy ciepłym silniku. Wszystko jest ok do momentu wybuchu gazu. Później auto nadal chodzi na normalnych obrotach lecz gdy momentalnie nacisnę pedał gazu to przy wchodzeniu na obroty silnikiem szarpie. Patrzyłem pod maskę dziś wieczorem i widziałem iskry lecz nie na przewodach tylko na dwóch wężach zbrojonych puszczonych równolegle koło siebie. Nie wiem od czego są nie bardzo znam się na autach ;p Mogę zrobić zdjęcie. Przy świecach i na kablach przebicia nie ma. Ktoś może pomóc w tej kwestii czy może najlepiej od razu wybrać się do gazownika? Pozdrawiam

Kamikadze20077
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kamikadze20077 » 26 sty 2014, 22:28

Swiece przewody do wymiany zadnych gazownikow najczestszy powod strzelania gazu. Swiece ngk a przewody boscha albo beru a nie zadne sentechy niby do gazu ktore do niczego sie nie nadaja

Awatar użytkownika
scitec2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: scitec2 » 26 sty 2014, 22:29

Mialem dodac 4 dni temu ale jakos nie chcialo mi sie zgrac z telefonu ale jak dodales temat to mowie wrzuce, co zrobilo 4 dni temu jak sasiad rano odpalal auto (100 c4 2.0 90km LPG) byl problem z wejsciem na obroty i po chwili boom!! efekt nizej;p

Obrazek

Postrzale wszystko ok, można powiedzieć ze jeździ lepiej;p

[ Dodano: 2014-01-26, 22:34 ]
Kopułkę i palec tez warto wymienić bo tez w niej tkwi problem, u mnie po wymienię kabli świec kopułki problem jeszcze tkwil w cewce, miała popękany hmm bakielit jak to mówią i już tam zaczynały się przebicia, z przewodów jak masz przy końcach te blachy nie wiem jak fachowa się nazywają, od paru mechaników tez dostałem rade je wywalić...

Kamikadze20077
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kamikadze20077 » 26 sty 2014, 22:35

Jak kiedys pracowałem w zakładzie w którym byli praktykanci to jeden wziął sie sam za ustawianie zapłonu torprzy jego próbach tak sie stalo a huk niesamowity byl :D

[ Dodano: 2014-01-26, 22:38 ]
Najlepiej wszystko ale podstawą Swiece i przewody i tak to go szarpnie kolo 200zł to nie ma co człowieka odrazu na takie koszty nakrecac. A ta cewka dobra uwaga z Twojej strony tez czesto tak bywało

Awatar użytkownika
scitec2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: scitec2 » 26 sty 2014, 23:17

świece najlepiej denso w sklepach ciężko spotkać ale na allegro spokojnie... z kosztami wysyłki 40zl
Nie daj się raczej nakręcić na jakieś dziwaczne wynalazki jak 3 elektrodowe, specjalne pod gaz i inne czary

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 27 sty 2014, 07:10

haymaker pisze:Patrzyłem pod maskę dziś wieczorem i widziałem iskry lecz nie na przewodach tylko na dwóch wężach zbrojonych puszczonych równolegle koło siebie.
no to zapodaj fotkę bo nie bardzo wiem o jakie przewody zbrojone Ci chodzi.
Jeśli miałeś wybuch gazu to układ WN zapewne nie jest sprawny i należało by to sprawdzić - wymienić.
Możliwe jest też że ten wybuch zrobił jakąś nieszczelność w dolocie alb co gorsza uszkodziła się przepływka trzeba to posprawdzać.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 27 sty 2014, 12:41

PieterB pisze:przewody zbrojone Ci chodzi.
Pewnie chodzi o przewody doprowadzające paliwo.
Jeszcze przyczyną wystrzałów może być ubogo mieszanka (zła regulacja instalacji). Ale jak masz przebicia z przewodów WN pod maską to od nich zacznij.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl