[B4 2.0 ABK] Audi ma problemy z odpalaniem.
[B4 2.0 ABK] Audi ma problemy z odpalaniem.
Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum. Do mojego garażu wpadło audi 1992r. B+G. Wszystko było dobrze jak kupiłem problemy zaczęły się robić od wczoraj. Mianowicie audica, ciężko pali na benzynie trzeba ją długo kręcić, a jak przerzucam na gaz to już w ogóle gaśnie i już coraz ciężej pali. Świece nowe, kable, kopułka więc to na pewno nie wina tego. Jeśli chodzi o gaz to jest miesięczny bo jest nowy więc filterki gazu też są dobre raczej. Liczę na waszą pomoc jest to mój pierwszy samochód i jakbyście mi coś podpowiedzieli to tak w instrukcji dla zielonych . Jest dużo podobnych tematów, lecz żaden nie odzwierciedla mojego problemu. Pozdrawiam.
Re: Audi ma problemy z odpalaniem.
Cześć,
zacznij od zakręcenia zaworu na butli gazowej (pokrętło w elektrozaworze na butli gazowej) podczas pracy na gazie (żeby wypalił się cały gaz z instalacji) a następnie wtedy zrób test z odpalaniem (może elektrozawór nie trzymać i zalewać go gazem - wiem że nowa instalacja ale warto sprawdzić).
Następnie sprawdź czy pompka paliwa działa poprawnie, potem rzuć okiem napięcie na akumulatorze (10,5 V to przy mrozach niezbędne minimum)
Wróć z odpowiedziami co wyszło.
Wtedy będziemy myśleć dalej
zacznij od zakręcenia zaworu na butli gazowej (pokrętło w elektrozaworze na butli gazowej) podczas pracy na gazie (żeby wypalił się cały gaz z instalacji) a następnie wtedy zrób test z odpalaniem (może elektrozawór nie trzymać i zalewać go gazem - wiem że nowa instalacja ale warto sprawdzić).
Następnie sprawdź czy pompka paliwa działa poprawnie, potem rzuć okiem napięcie na akumulatorze (10,5 V to przy mrozach niezbędne minimum)
Wróć z odpowiedziami co wyszło.
Wtedy będziemy myśleć dalej
Nie wiem bo co go nie przełączę na gaz to zdycha i nie mogę go zagrzać. Dziś spróbuje go na benzynce zagrzać i wtedy zobaczymy. DziękiPieterB pisze:dopisz czy tak się dziej na zimnym czy ciepłym silniku czy też w obu przypadkach.Basian pisze:Mianowicie audica, ciężko pali na benzynie trzeba ją długo kręcić, a jak przerzucam na gaz to już w ogóle gaśnie i już coraz ciężej pali.
Wyszły małe komplikację bo zająłem się alternatorem. Miałem wybite gumy na śrubach, kosiło mi pasek pod wpływem wstrząsów. Naprawię tę awarię i od razu biorę się za problem z tematu. Sorry że tak długo to trwa, złośliwość rzeczy martwych.
[ Dodano: 2014-01-29, 23:18 ]
Alternator zrobiony. Wziąłem się za problem z tematu przeczyściłem kopułkę, świece filtry zmieniłem filtr paliwa. Problem jak ręką odjął . Tylko na zimnym silniku na gazie nie trzyma obrotów, ale jak się zagrzeję jest ok . Dzięki za wszelkie informację i wszelką pomoc.
Pozdrawiam !
[ Dodano: 2014-01-29, 23:18 ]
Alternator zrobiony. Wziąłem się za problem z tematu przeczyściłem kopułkę, świece filtry zmieniłem filtr paliwa. Problem jak ręką odjął . Tylko na zimnym silniku na gazie nie trzyma obrotów, ale jak się zagrzeję jest ok . Dzięki za wszelkie informację i wszelką pomoc.
Pozdrawiam !