Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] Problem ze światłami cofania.

ODPOWIEDZ
B41991
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] Problem ze światłami cofania.

Post autor: B41991 » 31 sty 2014, 11:28

Witam!
Zakładam temat po raz pierwszy bo do tej pory wszystkie odpowiedzi dało się znaleźć w innych postach aż proszę... Kilka osób ma probem z niedziałającymi światłami cofania niektórym działają na otwartej klapie, a u mnie palą się cały czas!
Miałem już raz ten problem, że przy pchaniu auta zdziwiły mnie, a raczej przestraszyły palące się światła cofania przy czym osoba kierująca zapewniła że nie ma biegu wstecznego i to jest dla mnie bardziej niepokojące. Probem minął samoistnie ale wczoraj kiedy uruchomiłem samochód znowu paliły się światła cofania, jako że jechałem w dłuższą trasę i nie było czasu na szukanie mechanika (a cofać nie zamierzałem) wyjąłem żarówki. Dzisiaj zauważyłem że problem zniknął ale martwi mnie to że światełka cofania mogą mnie zaskoczyć wszędzie. Dlatego pojawia się pytanie, zwarcie, przymarzanie czujnika? Co o tym sądzicie?

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Rafał

Post autor: Roman_S » 31 sty 2014, 12:53

Na początek odłącz czujnik, a później wsadź go spowrotem.
Bardzo prawdopodobne że właśnie kwalifikuje się do wymiany, u mnie jak był walnięty to nie świecił wgl ,a jak znajomy próbował go jakoś reanimować to też swieciły się wsteczne cały czas.

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 31 sty 2014, 13:32

Odłącz wiązkę zamka w wiązce klapy a się dowiesz. Taka mniejsza kostka koło lewej lampy na 3pin.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl