[B3, B4, 90 ALL] autocheck i board komputer ACBC
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
To jak to jest obrotek z benzynowego licznika do TDIka podchodzi a na odwórt nie?? Być może mam już jakąś promocje bo troche rzeczy już nabyłem, wiec może z tąd ta cena, ale powiem że warto od niego brać czesci i jak do tej pory jestem zadowolony z zakupów i napewno niebawem wybiore sie po front z coupe lub pop przmyśleniu cały zestawik do kompa
będzie... <ok>minon1 pisze:...ale nie będzie pokazywał prawidłowych obrotów silnika .....
w R4/R5 i 1Z sygnał obrotów pochodzi z cewki lub ECU i dlatego może być stosowany zamiennie (mimo że kąt wychylenia wskazówki będzie inny to wskazania będą OK), sprawa jednak nie dotyczy starszych Diesli i AAZ - tam sygnał jest brany z alternatora
Czyli jak w benzynie jest 4000 prawie w pionie to jak założy do TDI to przy obrotach silnika 4000 wskazówka będzie się wychylać na 4000 :?:cobra pisze:będzie... <ok>minon1 pisze:...ale nie będzie pokazywał prawidłowych obrotów silnika .....
w R4/R5 i 1Z sygnał obrotów pochodzi z cewki lub ECU i dlatego może być stosowany zamiennie (mimo że kąt wychylenia wskazówki będzie inny to wskazania będą OK), sprawa jednak nie dotyczy starszych Diesli i AAZ - tam sygnał jest brany z alternatora
nie prawda...Słonik pisze:Solskier, Ogolnie z tego co sie orientuje to graty powinno sie przekladac od silnika do silnika z taka sama liczba cylindrow wtedy wszystko pasuje i nie ma problemu z działaniem, czy benzyna czy diesel nie ma znaczenia.
już pisałem że wystepują 4 grupy zegarów:
- stare diesle
- TDI
- R4/R5
- V6
Wolno korzystać tylko z tej grupy, do której należy twoje autko... np do 2,8 podejdzie tylko z 2,8 lub 2,6 <mikolaj>
i koniec juz tego OT
Minon, założyłeś już AC/BC do swojego zeciora?
KE-Jetronic: Kontakt "10"
Digifant: Kontakt "10 oder B8"
Multipoint Injection: Kontakt "11"
KE-Motronic: Kontakt "10"
Motronic: Kontakt "31"
Mono Motronic: Kontakt "11 oder 27"
Motronic: Kontakt "31"
ze strony:
http://www.4ringe.de/bordc.htm
Digifant: Kontakt "10 oder B8"
Multipoint Injection: Kontakt "11"
KE-Motronic: Kontakt "10"