[B4 2.0 ABK] Paląca kontrolka oleju przy przyciśnięciu mocno
To ze u Ciebie jest PM i ma chłodniczkę to nie znaczy ze miały ją wszystkie, 1,6TD to SB najmocniejszy diesel w B3, DZ ma 112 - 115ma 3A. Uwierz mi ze widziałem mnóstwo tych silników 1,8 czy to na gaźniku czy wielopunktcie i może ze 3 miały chłodniczki i to raczej dostawiane. Miałem RP w golfie i też nie było chłodniczki, poprzeglądaj zdjecia na allegro i znajdź mi jakieś 1,8 z chłodniczką.
Prosze moje PM - gdzie tu masz chłodniczkę? :
Prosze moje PM - gdzie tu masz chłodniczkę? :
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
nie każdy 1,6 td to SB ( SB były w golfach jako gtd większości, mają pompę z grzybem i turbo garett t3 lub k24 które spokojnie dmuchną 1,5 bara i więcej jak są dobre ) zwykły muł 1,9D ją posiada, a że ich nie ma to może z prostej przyczyny pękania co skutkuje wodą w oleju jak i odwrotnie bądź lat produkcji. Bo wątpię by ktoś dokładał je sobie samemu, co do ilości aut to sporo na złom wysłałem z grupy VAG i wiele widziałem.
[ Dodano: 2014-02-06, 16:20 ]
poza tym gdzie PM ma gruchę na aparacie jak to jednopunkt może to gaźnik a słupek jest PM takie kombinacje już widziałem
[ Dodano: 2014-02-06, 16:20 ]
poza tym gdzie PM ma gruchę na aparacie jak to jednopunkt może to gaźnik a słupek jest PM takie kombinacje już widziałem
Dobra kończe temat bo wiekszych głupot nie czytałem, łącznie z DZ miały aparat podcisnieniowy z przyspieszeniem zapłonu, za duzo tych aut na złom wysłałeś i Ci sie myli już. Każde 1.6TD w audi miało oznaczenie SB i był najmocniejszym dieslem w B3, montowali go takze do 90ki. Odpowiedz sobie tylko sam jak jest rozwiązane sterowanie wyprzedzenia zapłonu w gaźniku, monowtrysku i np. KE-Jetronicu.dzikx pisze:poza tym gdzie PM ma gruchę na aparacie jak to jednopunkt może to gaźnik a słupek jest PM takie kombinacje już widziałem
- dzikx
- Forum Audi 80
co do 1,6td mówiłem ogólnie o grupie VAG, z aparatem to DZ ( jest w pełni mechaniczny wtrysk ) tak miał podciśnienie ale PM nie ( toć to wtrysk jednopunktowy ma komputer już ) i te co u m nie leżą mają aparat bez, co do chłodniczki to może że ktoś sobie dołożył kłótnia nie ma sensu ale tu zdjęcie np. ADA ( 1,6 ) PM stary z jakiegoś złoma i tu powiedzenie prawda jest jak dupa każdy ma swoją :mrgreen:
Nie chcę dochodzić że mam rację ( może nie mam albo raczej ) ale mogę powiedzieć że te auta mają swoje lata i nie wiemy co kto w nich modził
[ Dodano: 2014-02-06, 17:20 ]
no a ogólnie chodziło o to że chłodniczka to nie przywilej ABK pozdrawiam :mrgreen:
Nie chcę dochodzić że mam rację ( może nie mam albo raczej ) ale mogę powiedzieć że te auta mają swoje lata i nie wiemy co kto w nich modził
[ Dodano: 2014-02-06, 17:20 ]
no a ogólnie chodziło o to że chłodniczka to nie przywilej ABK pozdrawiam :mrgreen:
To podpowiem Ci tylko ze pierwsze PM były na mono-jetronicu a poźniejsze miały mono-motronic główna róznica była własnie w przyspieszeniu zapłonu gdzie ja majac jetronica z 88 mam podciśnieniowe z gruszką a ktoś mając motronica z 91 ma już sterowane elektrycznie. A co do chłodniczki to powiem Ci jeszcze tyle że ojciec ma JN którego kupił jako drugi właściciel w kraju, miał jeszcze plombę na łaczeniu silnika ze skrzynią i nie ma chłodniczki, miał DZ sprowadzonego z włoch z klimatroniciem i innymi cudami nie miał chłodniczki, ja i kolega mamy PM nie mamy chłodniczki i nie licze już znajomych co mają golfy i passaty przeważnie własnie RP (PM z audi) i też chłodniczki nie mają.dzikx pisze:tak miał podciśnienie ale PM nie ( toć to wtrysk jednopunktowy ma komputer już )
- dzikx
- Forum Audi 80
człowiek się uczy cale życie a umiera głupcem . Mój PM jest na jednopunktcie o drugiej opcji nie słyszałem do tego ma chłodniczke. Skąd nie wiem, nie wszystkie mają widocznie założone. DZ który miałem też ja miał pewny jestem bo dałem koledze do golfa3 1.9d i powiedział że dziurawa dałem mu. A dobra była. Jak by nie było coś co ma minimum 20 lat nie wiadomo co miało robione. Koniec tematu bo odbiegamy od tematu. Więcej może na pw