Audi 80 1z - reanimacja
Audi 80 1z - reanimacja
Witam. Dziś zakupiłem audi 80 z 1993 roku, silnik 1z - niesprawny, kolor biały. Auto kupiłem za 500zł - w cenie złomu...
Audi to typowy golasek, nie ma nic w prądzie prócz wycieraczek ale traktuję to jako zaletę, kolor biały, bez alusków - zwykła stal.
Auto przyjechało z Niemiec, znajomy je dostał za darmo ale za darmo już oddać nie chciał. W aucie widać że ktoś coś próbował robić przy silniku, w bagażniku leży pompa wtryskowa - w częściach, druga jest zamontowana ale przewody są zdjęte paliwowe i podłączone jest zasilanie z butelki po piwie. Auto nie odpala a jak odpali na samostarcie to nie reaguje na pedał gazu.
W środku jasna tapicerka, nie zniszczona.
Będę chciał ją ożywić, może się uda. Foto dodam jutro gdyż nie mam przy sobie aparatu. Piotr
Audi to typowy golasek, nie ma nic w prądzie prócz wycieraczek ale traktuję to jako zaletę, kolor biały, bez alusków - zwykła stal.
Auto przyjechało z Niemiec, znajomy je dostał za darmo ale za darmo już oddać nie chciał. W aucie widać że ktoś coś próbował robić przy silniku, w bagażniku leży pompa wtryskowa - w częściach, druga jest zamontowana ale przewody są zdjęte paliwowe i podłączone jest zasilanie z butelki po piwie. Auto nie odpala a jak odpali na samostarcie to nie reaguje na pedał gazu.
W środku jasna tapicerka, nie zniszczona.
Będę chciał ją ożywić, może się uda. Foto dodam jutro gdyż nie mam przy sobie aparatu. Piotr
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Panowie sprawa wygląda tak, auto jechało na kołach do domu, nic nie szarpało, jechało płynnie, nie gasło, przejechało tak ponad 500km ale po zgaszeniu nie dało się go odpalić jedynie pych lub samostart. Wymieniono pompe i teraz auto odpala ale nie reaguje na wduszanie pedału gazu.
Jak już odpaliła na samostart to smigała aż do wyłaczenia.
Jak już odpaliła na samostart to smigała aż do wyłaczenia.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Panowie auto odpaliło dziś na samostart, dosłownie jeden obrót rozrusznikiem i było, pochodziło ok 1 minuty, silnik szarpał a z wydechu leciały dosłownie kołtuny białego dymu - ludzie mysleli że się pali w hali. Po odpaleniu zero reakcji na wciśnięcie pedału gazu - nic, zero. Dziś założę drugi nastawnik na którym auto przyjechało do kraju.
Powiedzcie mi czy w tym roczniku 1993 - ustawię dawkę nastawnikiem by ją monitorować na vag? A jak nie to jak to ustawić? Bo z kątem wtrysku sobie poradzę. Piotr.
Powiedzcie mi czy w tym roczniku 1993 - ustawię dawkę nastawnikiem by ją monitorować na vag? A jak nie to jak to ustawić? Bo z kątem wtrysku sobie poradzę. Piotr.
- Krzysiek 84
- Junior Admin