No to lipa. Ale i tak na tyle dobrze, że dopiero je słychać jak oleju mam mało. Tak swoją drogą to muszę te wycieki zlikwidować bo tak to nic nie wiem co i jak.
Co do zaworów na 3 kąty to bym się pobawił. Tylko zetaw głowiczek drogi.
Tu jest pięknie pokazane i omówione jak i co:
Czy jak założe nowe szklanki, to zmieni się jakoś charakterystyka zaworów, Otwieranie/zamykanie, czy to raczej od sprężyn zależy??
[B4 ABT] Popychacze zaworowe
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
Nie zmianiałem, zajrzałem przez miske na dół silnika, panewki sa perfekt, zmierzyłem pasowania na plastigauge i wszystkie pasowania są ok. Tłoków nie ruszałem nie miałem juz zbytnio czasu. Można to olać nic sie w tej kwestii nie zmieni. Podejrzewam ze sworzeń stuka w panewce główki korbowodu, bo w tłoku to raczej wykluczone. Nie mam takiej średnicówki zeby zmierzyć tam to pasowanie. Mam dobrą kompresję, i zrobioną głowicę, wiec nie tykam. Co prawda nie długo tam zajrze, bo bede wrzucał dopręzające tłoki wiec coś powiem w tej kwestii.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Co do pomiaru cylindrów nie jest potrzebna średnicówka.
Bierzemy nowy pierścień nominał i wkładamy go równo i mierzymy 1cm od góry, na środku skoku i 1 cm od dolnego martwego położenia. Luz w zamku nie powinien przekroczyć 1mm (można zmierzyć szczelinomierzem). Jest to prosty sposób na sprawdzenie wymiaru cylindrów.
Bierzemy nowy pierścień nominał i wkładamy go równo i mierzymy 1cm od góry, na środku skoku i 1 cm od dolnego martwego położenia. Luz w zamku nie powinien przekroczyć 1mm (można zmierzyć szczelinomierzem). Jest to prosty sposób na sprawdzenie wymiaru cylindrów.
- karolas123
- Forum Audi 80
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt: