Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 PP]Zmiana silnika z PP na SD

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
kamiloss2

Post autor: kamiloss2 » 11 lut 2014, 08:08

Tak, ale jeżeli tak jest to oznacza, że przedmuchy ma silnik.

lascik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lascik » 11 lut 2014, 17:09

Silnik pewnie przejdzie mały remont. A filtr to mogę zastosować już obojętnie jaki? Na przykład z diesla z 80 albo znalazłem z seata, corrado. Z audi nie znalazłem na razie.

kamiloss2

Post autor: kamiloss2 » 11 lut 2014, 17:56

Filtr czego? oleju, paliwa, gazu?

lascik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lascik » 11 lut 2014, 20:10

Powietrza. Cała ta plastikowa puszka. Sprawdziliśmy w przybliżeniu kompresje kręcąc wałem ręcznie. Na dwóch cylindrach wyciągnęliśmy 6 barów, na trzecim dobiliśmy do 8 barów, ale na ostatnim/pierwszym cylindrze(od rozrządu) tylko 4 bary. Trochę mało, ale może to było spowodowane tym że silnik nie stał stabilnie, kręciliśmy od przodu silnika i nie dało wystarczająco dobrze pokręcić. Jutro jakoś stabilnie się go przymocuje i sprawdzimy jeszcze raz. Nie są to na pewno pełnowymiarowe wyniki, gdyż nie osiągnęliśmy wystarczających obrotów, ale jakiś zarys jest i można wstępnie stwierdzić kondycję silnika.

kamiloss2

Post autor: kamiloss2 » 12 lut 2014, 08:12

Na oko to chłop w szpitalu zmarł...
Filtr musisz założyć taki, który będzie pasował do obudowy i ma być od benzyny.

lascik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lascik » 14 lut 2014, 20:38

Jaką obudowę filtra powietrza szukać jeśli nie będzie rozdzielacza? Może zamontować stożek? Nie będę musiał szukać obudowy wtedy.

[ Dodano: 2014-03-02, 15:05 ]
Silnik chodzi i teraz mamy problem z wolnymi obrotami. Jest możliwość zastosowania silniczka krokowego na tej wiązce z silnika PP? Czy może przełożyć kolektor ssący z gaźnikiem z PP do niego i nie będzie z tym już problemu, ale czy nie spadnie moc po tej zmianie? Co wtedy z kanałem wodnym z kolektora? Zaślepić? Będzie trzeba dorobić coś co zakryje miejsca po wtryskiwaczach w głowicy. Był też pomysł by zmienić głowicę na jednopunktowy z 2.0, ale też myślę że po takim zabiegu moc spadnie. Przy montażu zmieniliśmy kolektor wydechowy na ten z PP bo nie pasował. Nie wypłynie to negatywnie na coś?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl