[wszystkie] twardy pedal hamulca
[wszystkie] twardy pedal hamulca
Witasm Panów. MAm pytanie o moj ukl. hamulcowy otoz, gdzy auto jest zimne i plyn zimny hamuje jak zyleta , wystarczy delikatnie wcisna pedal i dosc ostro hamuje, natomiast gdy auto sie nagrzeje hamowanie jest utrudnione, gdyz pedal hamulca strasznie twardnieje i trzeba dosc duzej sily uzyc. Co byscie mi poradzili?
- daniel1302
- Forum Audi 80
- radek kocio
- Forum Audi 80
A jak jest rozgrzany i postoi jakieś 30 min. to potem też pedał jest twardy czy taki delikatny jak na zimnym? Bo jesli na ciepłym po postoju jest delikatny to koledzy dobrze kombinują z wakum i powietrzem. Postoi powietrze zejdzie i pedał jest ok. Plyn wymień też może być przyczyną zapowietrzania sie układu
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Podciśnienia kolega się pomylił ale zdarza się najlepszy. Moim zdaniem to będzie raczej trudne do sprawdzenia bo jak już pedał zrobi się twardy to byś musiał na pracującym silniky zgjąć przewód z vacum i zobaczyć np. palcem czy jest efekt ssania. Ineego pomysłu nie mam. Może są dostępne jakieś zestawy naprawcze jak do golfa już w wymieniałem kiedyś membrane i zaworki ale nie wiem czy vacum jest tak samo zbudowana jak a audi.chips pisze:Moim zdaniem to pompa Vacuum, w trakcie jazdy, jak często hamujesz nie daje rady wytworzyć ciśnienia.