[Coupe 8B] Centralny otwiera tylko jedne drzwi.
[Coupe 8B] Centralny otwiera tylko jedne drzwi.
Witam, w moim coupe mam taki problem, że gdy chcę otworzyć drzwi kluczykiem otwierają się tylko te w których kręcę kluczykiem. Przykładowo jeśli do drzwi kierowcy wsadzam kluczyk i przekręcam, żeby się otwarło auto to otwierają się tylko drzwi kierowcy. Tak samo jest z drzwiami pasażera, otwierając kluczykiem drzwi pasażera otwierają się tylko jego drzwi a wszystko inne pozostaje w bezruchu. Natomiast jeśli chce zamknąć auto to nie zależnie od której strony będę zamykał zawsze zamyka się wszystko. jeszcze jest jedna rzecz, bo czasem przekręcając kluczyk otwiera się wszystko a czasem tak jak mówiłem tylko jedne drzwi. Jak były niskie temperatury na polu to działało dobrze. Podejrzewam, że może to być problem z siłownikiem albo z wtyczką do niego. Na wiosnę mam zamiar założyć sterownik zamka, żebym miał na pilota i chcę wszystko naprawić do tego czasu. A siłowniki od np. sedana pasują do coupe ? Bo mam chyba jeden od B3 sprawny to najwyżej bym założył. Wiem, że trochę to pomieszane ale jak czegoś byście nie rozumieli to spróbuję jakoś inaczej wytłumaczyć. Z góry dziękuję.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Drożność niby jest. Tylko dziwi mnie to, że jak cieplej na zewnątrz to nie działa a jak zimno to działa. podejrzewam zimne luty w pompce, lub częściowo walnięty master w siłownikach. Tylko jeszcze dochodzi to, że zamyka bez problemu.
[ Dodano: 2014-02-16, 14:18 ]
Czyli trzeba wyjąć pompkę, i przydałby sie również miernik?
[ Dodano: 2014-02-16, 14:18 ]
Czyli trzeba wyjąć pompkę, i przydałby sie również miernik?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Cześć Chciałem dodać że najlepszą lutownicą jak dla mnie i nie tylko jest ta widoczna na zdjęciu.Z resztą polski produkt.Jest wyższy model,wtedy gość w Sączu jej nie miał z potencjometrem mocy grzania.Fajny gadżet i przydatny. Grot do niej można sobie zrobić samemu w razie W, prawie z każdego drutu. Proponuje dokupić przy okazji odsysacz nadmiaru cyny. Na prawdę może się przydać do różnych celów.Od wylutowywania po pozbycie się nadmiaru cyny.Pozdrawiam