[B4 1Z] Urwana śruba w podłużnicy.
[B4 1Z] Urwana śruba w podłużnicy.
Witam ,ostatnio zaczęła mi bić kierownica.Podnoszę auto a tu urwana lewa tylna śruba podłużnicy.Urwana jest około 7mm poniżej płaszczyzny więc ciężko będzie tam coś przyspawać.
Próbować ją rozwiercić i użyć wykrętaka? Może ktoś podać jakimi wiertłami się do tego zabrać ? Śruba jest utwardzana więc może być cięzko...
Wiem ,że jest patent z cięciem podłogi ale chciałbym ten sposób zostawić na koniec...
Próbować ją rozwiercić i użyć wykrętaka? Może ktoś podać jakimi wiertłami się do tego zabrać ? Śruba jest utwardzana więc może być cięzko...
Wiem ,że jest patent z cięciem podłogi ale chciałbym ten sposób zostawić na koniec...
Ostatnio zmieniony 24 lut 2014, 18:53 przez btn1990, łącznie zmieniany 1 raz.
- karolas123
- Forum Audi 80
Tyle ,że nie da jej się złapać.Urwana jest wewnątrz.siwy23j pisze:Poluzuj pozostałe żeby się sanki opuściły i wykręć pozostałość po urwanej śrubie, złap jakimś szczypcami i bez większego problemu powinieneś odkręcić, uprzedzając Twoje pytanie da się ponieważ na nią już nic nie napiera, bo łba już niema.
- karolas123
- Forum Audi 80
Ja bym spróbował wykrętakiem na początek jak kolega wyżej pisał, jeśli nie pójdzie od razu będziesz musiał rozwiercić i nagwintować na nowo:) najpierw małym wiertełkiem zrobić prowadzenie, potem nieco większym i tak dalej aż uda nam się rozwiercić stara śrubę bez uszkadzania i zwiększania średnicy otworu:) potem trzeba tylko przegwintować otwór i można wkręcać nową śrubę.karolas123 pisze:Dobre wiertło i wykretak innej opcji brak.
.
Powodzenia
Tak będe działał. Musze się tylko zaopatrzyć w jakieś dobre wiertła i wykrętaki.Ja bym spróbował wykrętakiem na początek jak kolega wyżej pisał, jeśli nie pójdzie od razu będziesz musiał rozwiercić i nagwintować na nowo:) najpierw małym wiertełkiem zrobić prowadzenie, potem nieco większym i tak dalej aż uda nam się rozwiercić stara śrubę bez uszkadzania i zwiększania średnicy otworu:) potem trzeba tylko przegwintować otwór i można wkręcać nową śrubę.
mogą i pewnie będą, pewnie na pewno będziesz musiał rozwiercać i gwintowaćBorysTDI pisze:Tyle, że trzeba pamiętać , że lewa-tylna śruba, to ta "pływająca", którą powinno dokręcać się na końcu, a ktoś to zaniedbał, więc mogą być hocki klocki
Bez dobrych wierteł się nawet nie bierz bo się tylko wkur.......
Ja kiedyś w koparce rozwiercałem klasę 12.9 i poszło mi kilka wierteł a nie były tanie
Dadzą rade tej śrubie ? http://allegro.pl/zestaw-wiertel-do-met ... 67069.html
Spróbuje na początek rozwiercić i wbić torxa dwunastokątnego.
Powinny dać radę. Mam dużo narzędzi z tej firmy i złego nie powiem z wiertłami nie miałem do czynienia ale warto spróbować.btn1990 pisze:Dadzą rade tej śrubie ? http://allegro.pl/zestaw-wiertel-do-met ... 67069.html
Tylko uważaj żeby go tam nie urwać bo będzie dupa