Wertyn pisze:i ile to ma momentu teraz?
Pojęcia nie mam

nie byłem jeszcze na hamowni, myślę że jeszcze dorzucę pompę 11mm zrobię poprawę softa i ok. 350Nm powinno być
Wrażenia po założeniu FMIC są takie, że silnik jest elastyczniejszy na całym zakresie obrotów, wcześniej miałem tak że wcisnąłem gaz na 80-90% to auto dobrze jechało a na 100% gazu było tylko więcej dymu a za bardzo mocy nie było czuć, wniosek z tego że powietrze było za bardzo zgotowane i za mało tlenu, i nic nie da że więcej paliwa polejesz bo nie przepali tego.
Tak samo zwiększanie ciśnienia z Turbo ma pewną granicę i powyżej nie ma sensu cisnąć. powiedzmy powyżej 1.3 bara z t15, bo przy takim doładowaniu i obr. powyżej 3.5tys temp. zaczyna drastycznie rosnąć a wydajność Turbo przy tych obrotach jest bardzo mizerna.
Ja właśnie doświadczyłem tego co często pisał kolega Arwam, że nie tylko ciśnienie jest istotne a także wydajność co jest powiązane z wielkością wirników. Zmieniłem turbo z t15 na T2 i pomimo nie zmieniania softu auto ładniej chodzi, wirniki są większe o ok. 10% co daje się odczuć po przesiadce. Oczywiście delikatny Lag się pojawił, ale to czuć tylko przy ruszaniu, bo wtedy nie ma obciążenia, a już następne biegi i turbo ładnie się budzi

Z moich obserwacji na T2 przy tym samym ciśnieniu co t15 auto lepiej się zbiera
[ Dodano: 2014-02-28, 19:18 ]
Dziś wymieniłem tuleje na tylnej belce, zastosowałem Tuleje SWAG, robiłem to ok. 7 godzin. :->