Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 3A] Manualne włączanie pompki paliwa przed rozruchem

Wszystko co związane z LPG
Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 14 lut 2014, 10:36

Przy gaźniku pompki mechanicznej nie odłączysz odcinasz tylko paliwo idące do gaźnika z "akumulatora paliwa" (to takie coś przy głowicy). Inna sprawa to silniki z mechanicznym wtryskiem a jeszcze inna z elektronicznym.

Ario
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ario » 26 lut 2014, 11:45

Hej,
mam identyczny problem, raz na jakiś czas odpali normalnie na PB a innym razem spadają obroty i muszę go odpalić 2-3 razy bez dodawania gazu wtedy obroty się stabilizują na około 1k/min. No a na gazie leci jak szalony żadnych problemów, spadków obrotów itp. po przełączeniu na PB po jeździe przeważnie gaśnie i muszę go ponownie odpalić żeby zaparkować na podwórzu.

Awatar użytkownika
dawid91
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dawid91 » 26 lut 2014, 12:18

Zrobiłem wczoraj ten przycisk włączający wtrysk rozruchowy i chyba to jest strzał w dziesiątkę. Wczoraj przed robotą zgasiłem na LPG po 8h i przyciśnięciu przycisku kilka razy odpalił bez zarzutu. Dzisiaj rano (stał 12h) przycisnąłem tyle samo razy i nie odpalił za pierwszym (jak nic przepuszcza reduktor). Ale nie ma już tego kilkukrotnego piłowania rozrusznikiem bez jakiegokolwiek "załapania". Tylko teraz muszę dobrać odpowiednio ile razy lub jak długo go przyciskać i powinien odpalać jak z nut :-)

Awatar użytkownika
marbaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marbaj » 26 lut 2014, 21:13

Ja w swoim 3A też mam zamontowany magiczny przycisk i robiłem to w taki sposób że jednocześnie kręcąc rozrusznikiem naciskałem przycisk. Jak załapał to od razu puszczałem. Po wymianie dolnego czujnika temp. na oryginał bosch, odpala bez wspomagania przyciskiem.
Ps. Syn w NG też ma ów przycisk.
Ale miałeś wtryskiwacz odłączony od kompa
Nie instalacji orginalnej nie ruszałem, tylko dołożyłem do niej dodatkowy kabelek.
Czujnik natomiast wymieniłem bez pomiaru, po prostu będąc na szrocie wpadł mi w ręce oryginał. Nie robiłem profesjonalnych pomiarów ale różniły się wskazani więc wymieniłem na próbę i bingo nie potrzeba używać dodatkowego przycisku, oczywiście pozostawiłem go na wszelki wypadek.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2014, 20:10 przez marbaj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dawid91
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dawid91 » 06 maja 2014, 21:03

Ja mam czujnik dobry.
aldi pisze:
dawid91 pisze:
aldi pisze:To pewnie pozostałość po zaklejaniu otworów aby zrobić kompensacje.
Czyli wymienić te membrany i nie przejmować się wyglądem obudowy?
Rób jak uważasz. W nowym i tak będziesz musiał przerobić albo przełożyć ten dekielek pod kompensację. Chyba że kupisz reduktor z fabrycznym króćcem kompensacji ale są one dosyć rzadkie.
Mój reduktor to Lovato RGE 92. Widzę zestawy naprawcze do niego są tanie tylko jaki wybrać.? Nigdy nie regenerowałem parownika. Kompensacja nie ma znaczenia w doborze zestawu?

Wziąłbym taki oryginalny zestaw http://allegro.pl/lovato-lovtec-zestaw- ... 85273.html

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 06 maja 2014, 21:24

Przy regeneracji kompensacja niema znaczenia. Tylko podczas regeneracji nie używaj siły bo jak np. powyginasz dźwigienki to później tego nie ustawisz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl