Witam!
Umieszczam temat w tym dziale ponieważ z dwóch problemow, blokada stacyjki wydaje mi się ważniejszym. Opiszę na czym polega, mianowicie: otwieram dziś rano samochód, słychać działającą pompkę centralnego ale bolce w drzwiach nie wyskakują, wychodzi tylko ten w drzwiach od strony kierowcy. Wkładam kluczyk do stacyjki i nie mogę jej przekręcić w pozycję startową. Kręciłem lekko kierownicą z myślą że może się zblokowała, ale to też nie pomogło. Pierwszy raz spotkałem się z czym takim.
Szukałem na forum w tym dziale jak i w dziale o zamkach, nie znalazłem jednak rozwiązania ani podpowiedzi. Jeżeli taki temat już się pojawił a ja się do niego nie dogrzebałem, proszę o link.
Czy te dwie sprawy mogą być ze sobą połączone? Czy może to być uszkodzona kostka stacyjki, ma ona wpływ na działanie zamka i odwrotnie?
Proszę o pomoc.
Serdeczne dzięki!
Krzysiek
[B3 1.8 NE/JV] Zablokowana stacyjka i centralny zamek
-
- Forum Audi 80
Witam.
Sprawa wyjaśniona. Rozwiązanie okazało się najprostsze z możliwych. Padł akumulator. Wieczorem nawet nie było mocy aby odpalić światła awaryjne.
Wymieniłem na nowy i wszystko gra
Trzeba rozpoczynać od najprostszych rozwiązań problemu i brnąć dalej jeżeli nie pomaga, a nie od razu komplikować
Temat można zamknąć.
Pozdro!
Krzysiek
Sprawa wyjaśniona. Rozwiązanie okazało się najprostsze z możliwych. Padł akumulator. Wieczorem nawet nie było mocy aby odpalić światła awaryjne.
Wymieniłem na nowy i wszystko gra
Trzeba rozpoczynać od najprostszych rozwiązań problemu i brnąć dalej jeżeli nie pomaga, a nie od razu komplikować
Temat można zamknąć.
Pozdro!
Krzysiek