[B4 2.0 ABK] Na jałowym nie pali na 4-ty cylinder na LPG
[B4 2.0 ABK] Na jałowym nie pali na 4-ty cylinder na LPG
Witam. Mam problem jak w temacie. Po delikatnym muśnięciu gazu wszystko jest ok. Wtryskiwacz podaje gaz (nawet podmieniłem na nówke i to samo). Dodam że to telepanie silnika na wolnych jest od początku założenia instalacji. Instalacja Stag 4, reduktor Alaska, wtryski Hana czerwone. Pomóżcie bo już nie wiem co jest grane i od czego zacząć sprawdzanie.
Na Vagu jak i w programie od gazu wszystko w porządku. Gdy występuje to telepanie w programie gazowym wyłączam czwarty wtryskiwacz i wszystko wraca do normy. Ale to nie wina wtryskiwacza. Monter instalacji LPG powiedział, że to może szklanka jest zużyta i nie domyka zaworu. Ja już sam nie wiem co to może być.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
a wtryskiwacz podaje gaz na 4 cylinder? spróbuj zdjąć wężyk i zobaczyć czy fuka gaz. Możesz też spróbować zamienić wężyk doprowadzający gaz z innym wtryskiwaczem...
Albo to jakaś usterka sterownika i np. nie rozłącza wtryskiwacze benzynowego.
ABK też lubi źle pracować jeśli kolektor jest źle nawiercony.
Albo to jakaś usterka sterownika i np. nie rozłącza wtryskiwacze benzynowego.
ABK też lubi źle pracować jeśli kolektor jest źle nawiercony.
Zdejmowałem wężyk i podaje gaz. Możliwe że to nawierty są żle zrobione ale dlaczego po muśnięciu pedału gazu jest ok a po mocniejszej przegazuwce znowu lipa? Może gdzieś lewusa łapie ale nic takiego nie stwierdziłem. Poci mi się uszczelka klawiatury może przez nią zasysa lewe powietrze? nie mam pojęcia.
Ciśnienie zmierzone na wszystkich czterech jest 14. Przestawiłem naciąg sprężyny przepływomierza (popuściłem ją) i jest ok. Regulowałem ją kiedyś i ustawiałem na vagu na 12% ale to chyba za mało. Teraz mam 18% na rozgrzanym silniku i jest ok. Ciekawe czy to będzie miało wpływ na spalanie i czy teraz muszę od nowa regulować instalację LPG?
- Darecki3037
- Audi 80 Klub