[B4 2.0 ABK] rewitalizant
[B4 2.0 ABK] rewitalizant
natknąłem się ostatnio na reklamę środka do rewitalizacji silników. czy ktoś coś wie na ten temat? jeśli to pozytywne to czy można go także użyć do silnika z bardzo dużym przebiegiem? i napędzanego gazem?
Ostatnio zmieniony 01 mar 2014, 09:29 przez @ndy.w, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Prawdziwy rewatalizator to zestaw uszczelek, pierscieni, nafty, ropy i zestaw narzedzi <ok>
Panowie nie nabierajcie sie na te cudowne uzdrawiacze silnikow, ceramizery, moto doktory, stop radiator leaks etc...
Jesli cos jest popsute to trzeba to naprawiac. To tak jak z czlowiekiem, zamiast sie leczyc, trzeba zapobiegac! Jezdzic na dobrym oleju syntetycznym, lac dobre paliwo, nie palowac bez rozgrzewki
Panowie nie nabierajcie sie na te cudowne uzdrawiacze silnikow, ceramizery, moto doktory, stop radiator leaks etc...
Jesli cos jest popsute to trzeba to naprawiac. To tak jak z czlowiekiem, zamiast sie leczyc, trzeba zapobiegac! Jezdzic na dobrym oleju syntetycznym, lac dobre paliwo, nie palowac bez rozgrzewki
w ubiegłym roku kupiłem stare i zaniedbane auto. włożyłem w nie już sporo pieniędzy i właściwie nie bardzo mam za co robić poważne naprawy. z drugiej strony zdaję też sobie sprawę że pojeżdżę nim ze 2-3L (wcześniej miałem b3 i służyła mi równo 2L). więc też nie bardzo widzę sens poważnych inwestycji.
tu link. to co przeczytałem wygląda zachęcajoąco:
http://xado.pl/rewitalizanty/rewitaliza ... enzynowych
tu link. to co przeczytałem wygląda zachęcajoąco:
Cześć Modyfikator plus jest najlepszym środkiem jaki znam i używam w obu autach.Wlany był do poprzedniego silnika w b3 i gdyby nie stan gniazd świec w głowicy dalej by jeździł ale RU to słabiak.Stan bo go rozebrałem na części był bardzo dobry.Trafił mi się mocniejszy i po remoncie również wlałem,tworzy on nano powłokę która ułatwia pracę silnika w ekstremalnych warunkach.Z resztą Polscy naukowcy wymyślili nano powłokę coś podobnego w specyfikacji do wspomnianego specyfiku który miał być stosowany między innymi do łożysk,sworzni itp. tzw. smar bez smaru jak nazwał Orłoś w Teleexpressie.Niestety pewnie znowu to się skończy sprzedażą patentu za grosze jak było w wielu przypadkach Naszych rewolucyjnych pomysłów.
Natomiast zgodzę się z Patrique tylko inaczej to napiszę że trzeba się leczyć czyli remontować bo żaden specyfik nie pomoże ale profilaktycznie można pomóc w pracy oraz utrzymaniu kondycji sprawnego silnika ale tylko Modyfikator plus.Zaznaczę jeszcze że nikogo nie namawiam ale polecam,przetestowałem i nie piszę bajki ssąc swojego palca . Tylko ta cena coraz bardziej idzie w górę :evil: .Pozdrawiam
Natomiast zgodzę się z Patrique tylko inaczej to napiszę że trzeba się leczyć czyli remontować bo żaden specyfik nie pomoże ale profilaktycznie można pomóc w pracy oraz utrzymaniu kondycji sprawnego silnika ale tylko Modyfikator plus.Zaznaczę jeszcze że nikogo nie namawiam ale polecam,przetestowałem i nie piszę bajki ssąc swojego palca . Tylko ta cena coraz bardziej idzie w górę :evil: .Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Strona producenta - bardzo wiarygodne źródło. Tak samo jak w reklamach olejów silnikowych zalanie oleju danego producenta daje efekt jak kapitalny remont silnika.@ndy.w pisze:tu link. to co przeczytałem wygląda zachęcajoąco:
Co do modyfikatora to znajomy opowiadał jak wlał całą butelką do małego silnika w którym dzwoniły panewki i nie trzymał ciśnienia oleju. Po wlaniu ciśnienie się poprawiło i ucichł więc uradowany natychmiast sprzedał ten sprzęt.
aldi pisze:domyślam się że mimo braku odpowiednich emotikonów i cudzysłowów mam to potraktować jako sarkazm z odrobiną ironii?@ndy.w pisze:Strona producenta - bardzo wiarygodne źródło. Tak samo jak w reklamach olejów silnikowych zalanie oleju danego producenta daje efekt jak kapitalny remont silnika
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
takie tam pitu, pitu plus kryptoreklama. Choc to calkiem prawdopodobne, ze jak sie wpusci ta zolta paste 'do zebow' w wlew oleju to jak zaklajstruje to pierscienie to na pewno kompresja sie poprawi. Baaa! Przewyzszy fabryczna. A po jakis 2000km i dolaniu militeka, potem motodoktora i power cooler klajster machen z tej Yariski bedzie 200KM i jakies 540nm... <ok>
- mikolajmm
- Forum Audi 80
- Imię: Mikołaj
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
~@ndy.w - i jak to Xado, użyłeś w końcu?
Jakiś czas minął, więc jak użyłeś to masz już jakiś materiał do opowiedzenia.
Sam się zastanawiam, acz chciałem przed i po podjechać na hamownię w celu weryfikacji zmian. Szkoda tylko, że liczą sobie 150 pln za taką imprezę - przewie tyle co za sam specyfik .
Jakiś czas minął, więc jak użyłeś to masz już jakiś materiał do opowiedzenia.
Sam się zastanawiam, acz chciałem przed i po podjechać na hamownię w celu weryfikacji zmian. Szkoda tylko, że liczą sobie 150 pln za taką imprezę - przewie tyle co za sam specyfik .