Witam!
Mój problem jest następujący:
- do 3k obrotów auto w miarę jedzie
-powyżej 3-3,2K silnik strasznie wyje ale rozpędzać się nie ma ochoty
- na postoju ładnie kręcą się obroty - do samego końca
- na benzynie jest troszkę mocniejszy niż na lpg ale generalnie koło tych 3k auto słabnie, choć wedle instrukcji powinno być w tym zakresie najmocniejsze
Moje podejrzenia padły na sprzęgło- tylko problem w tym że ono ani nie śmierdzi, nie szarpie i nie ma problemów z wrzucaniem biegów. Jest jeszcze jeden objaw- na łączeniu skrzyni i silniki widać delikatne wycieki oleju. Czy jest możliwe że olej zachlapał sprzęgło i się ślizga- czy usterki trzeba szukać jednak gdzieś indziej?
[B3 1.6 PP] Nie ciągnie powyżej 3000 obrotów
- damianek1234561
- Forum Audi 80
No tak, w sumie to oczywiste Może po prostu już słabnie ze starości
Objawy od daaawna, bardzo dawna, jednak ostatnio jakby słabszy- powiedzmy tak kiedyś ciągnął do 4k a teraz do 3k - tak mniej więcej. Co do filtra fakt stary- jest stożek założony i od nowości nie kąpany, prócz tego blos- regulowany na miernik i trochę na wyczucie.
Objawy od daaawna, bardzo dawna, jednak ostatnio jakby słabszy- powiedzmy tak kiedyś ciągnął do 4k a teraz do 3k - tak mniej więcej. Co do filtra fakt stary- jest stożek założony i od nowości nie kąpany, prócz tego blos- regulowany na miernik i trochę na wyczucie.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Cześć
Zgodzę się z kolegą <ok> damianek1234561 zwłaszcza że mam system Blos i podobny problem przerabiałem.Umyłem filtr,Blos oraz wyregulowałem razem z reduktorem.Zrobiłem wolną odmę i teraz okresowo sprawdzam filtr powietrza bo dla tego systemu i nie tylko jest on bardzo ważny.Jest dobrze.Pozdrawiamdamianek1234561 pisze:to kolego filtr do czyszczenia, filtr gazu do wymiany i blos do czyszczenia i regulacji sprawdz stan swiec i szczelnosc calego dolotu i musi byc dobrze
Ostatnio zmieniony 06 mar 2014, 18:12 przez Slawo777, łącznie zmieniany 1 raz.
- damianek1234561
- Forum Audi 80