[B4 1.9 1Z] Problem z szarpaniem
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
Zgadzam się w 100%. Niedawno wymieniałem ten czujnik u siebie. Izolacja czujnika przetarta była w 3 miejscach ale i tak okazało się, że jest padnięty sam czujnik. Zrobiłem następujący test: włożyłem go do gorącej wody ~90st i mierzyłem multimetrem rezystancję. Z prawidłowej 1kOhm zrobiło się nagle powyżej 1MOhma a póxniej miernik wyszedł poza zakres.tak,zwykle przetarte przewody stykają do masy ...bo ''latają '' luzem niepospinane ,po "macherach '' co to odpiąć opaski umieją ,ale pozapinać po robocie już im się nie chce...
Kupiłem zamienik EPS za 160zł.
- MartiniNBR
- Forum Audi 80
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
to na pewno w tamtej pompie miałeś brudny nastawnik. Miałeś go rzekomo czyszczonego-sam to robiłeś czy komuś zlecałeś? Ja też dałem nastawnik do czyszczenia i nic to nie dało bo był czyszczony tylko "powierzchownie". Nie było w nim mierzone napięcie RSW i nie był rozlutowywany. Także efekt był taki jakby nie był w ogóle ruszany. Dopiero jak Munior przysłał mi wyczyszczony nastawnik przez siebie to efekt był od razu-brak szarpania. <ok> Także czyszczenie czyszczeniu nie równe. A jak zmieniałeś pompę to w niej był dobry nastawnik i dlatego nie szarpie.MartiniNBR pisze:Dodam że po odłączeniu czujnika prędkości nie szarpał w ogóle
- MartiniNBR
- Forum Audi 80
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
u mnie tak potrafiło szarpać że aż fotel pasażera się cały trząsł. Także nic przyjemnego z takiej jazdy. No właśnie: czyszczenie-czyszczeniu nierówne. A ten nastawnik co go podmieniałeś to u Ciebie szarpał a w Toledo dobrze chodził?MartiniNBR pisze:szarpanie było takie że wręcz nie dało sie jeździć
- MartiniNBR
- Forum Audi 80