Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.3 NG]Pytanie dotyczace silnika

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
BAX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BAX » 26 lut 2014, 17:30

witam ja bym na twoim miejscu szedł w remont sam to przeszedłem i jestem za dowolny nie jest to parę monet :-/ ale wiesz co masz ja miałem okazje złapać się z jedną B4 z ng tylko w automacie ale przebieg
tej B4 to coś 85 tyś i obie szły pięknie ze świateł
Poczekaj będziesz lepiej szeleścił rób kapitałkę <ok>

kacper0408
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper0408 » 06 mar 2014, 19:12

Zaryzykowalem i kupiłem silnik juz zalozony i wszystko jest super bardzo jestem zadowolony... troche sie nameczylismy bo 22 lata tam nic nie było ruszane... tylko nie mogliśmy dobrze ustawic zaplonu...przy takiej cichszej pracy silnika samochod byl mulowaty... a przy spalaniu stukowym chodzi ładnie. .. znajomy jutro bedzie mi ustawial zaplon i kazal mi sie dowiedzoec jaki ma byc kat wyprzedzenia zapłonu... a z racji tego ze wiem ze ng to wyjatkowy silnik to chcialbym sie was zapytac jak dokladnie go ustawic... procedura ustawienia bo sie naczytalem ale wwszystko jest takie pomieszane i niejasne... zeby jak cos toznajomego poprawić. ..

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 06 mar 2014, 22:28

Z tego co pamietam na benzynie 15 st a na LPG 17.Jak go ustawiac masz dokladnie opisane w ksiazce sam naprawiam.Na forum tez juz bylo w dziale silnikow pieciocylidrowych.Zerknij tam kacper0408,

Awatar użytkownika
orsa_83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: orsa_83 » 07 mar 2014, 23:11

luk448 pisze:Z tego co pamietam na benzynie 15 st a na LPG 17.Jak go ustawiac masz dokladnie opisane w ksiazce sam naprawiam.Na forum tez juz bylo w dziale silnikow pieciocylidrowych.Zerknij tam kacper0408,
15 stopni +/- 1. Co do LPG, to pewnie jak zwykle masz rację :-P <ok> Co do ustawienia, to najlepiej byłoby mieć lampę stroboskopową, której częstotliwość pracy zsynchronizowana jest z iskrą pojawiającą się na pierwszym cylindrze. Mając takie urządzenie dalej postępujesz zakładam tak jak Twój znajomy, czyli popuszczasz śrubę przy kopułce i ustawiasz obserwując znaki na kole. Na koniec skręcasz i rozpływasz się nad dźwiękiem NG :-P Czynność można powtórzyć wielokrotnie, z tym, że pomijając ustawienie zapłonu i skupiając się na dzwięku NG 8-) :-P

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 07 mar 2014, 23:31

I chyba jeszcze trzeba zworkę robic przy ustawianiu zaplonu w NG.W ksiązce bylo na pewno jak ustawiac zaplon w Ng

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl