[B4 2.0 ABK] za wysokie obroty...
[B4 2.0 ABK] za wysokie obroty...
Panowie. Mam taki problem. Odpalam samochód i wchodzi on samoczynnie na jakieś 2100 obrotów na gazie i nie spadają one. Na samej benzynie zaś jest tak jakbym sobie gazowal lekko obroty rosną i spadają. Gdy pod maską zacisnalem jeden gumowy przewód w okolicach gumy przeplywomierza, obroty stały się normalne. Puscilem i obroty znów szaleją. Co to może być?
Ostatnio zmieniony 08 mar 2014, 19:31 przez Brian29, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Pewnie silniczek krokowy nie pracuje albo gdzieś dostaje się za dużo powietrza za przepustnicę. To skakanie obrotów to dowód że sterownik silnika chce wejść w tryb stabilizacji wolnych obrotów bo gdy obroty są za wysokie włącza cut-off.Brian29 pisze:na jakieś 2100 obrotów na gazie i nie spadają one. Na samej benzynie zaś jest tak jakbym sobie gazowal lekko obroty rosną i spadają.
Okej . Dzięki, dzięki. Jutro się podzielę co zdziałalem . Pozdrawiam.
[ Dodano: 2014-03-13, 17:02 ]
Wiec był to silniczek krokowy . W ogóle nie pracował . Udało mi się go przeczyścić i chodzi wszystko pięknie . Zamówiłem juz nowy silniczek iczekam . Także pozdrawiam i dziękuję za zaangażowanie panowie .
[ Dodano: 2014-03-13, 17:02 ]
Wiec był to silniczek krokowy . W ogóle nie pracował . Udało mi się go przeczyścić i chodzi wszystko pięknie . Zamówiłem juz nowy silniczek iczekam . Także pozdrawiam i dziękuję za zaangażowanie panowie .