[b4 2,8 AAH] wymiana uszczelniaczy zaworowych
Moje objawy sa takie ,ze jak odpale to jak normalnie jade bez zbednych x szaleńst czyli normalna jazda to nie kopci na niebiesko i jak sie rozgrzeje tez nie , ale jak czysciłem jedną odme to była strasznie brudna w tym szlamie umyłem ją ropą i ten filtr tez ropą umyłem i moze to jest przyczyna tego kpocenia jak tak to ciągnie powietrze z tamtąd i razem z ropą , bo spalonym olejem nie smierdz i czy uszczelki na popychaczch można wymienic bez zdejmowania głowicy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
prędzej uszczelniacze , lub i wyrobione prowadnice zaworów. zależy od przebiegukris4 pisze:Moje objawy sa takie ,ze jak odpale to jak normalnie jade bez zbednych x szaleńst czyli normalna jazda to nie kopci na niebiesko i jak sie rozgrzeje tez nie , ale jak czysciłem jedną odme to była strasznie brudna w tym szlamie umyłem ją ropą i ten filtr tez ropą umyłem i moze to jest przyczyna tego kpocenia jak tak to ciągnie powietrze z tamtąd i razem z ropą , bo spalonym olejem nie smierdz i czy uszczelki na popychaczch można wymienic bez zdejmowania głowicy
Podepnę się pod temat i dorzucę swoje zdjęcie
Panowie, jak wymienić uszczelniacze zaworowe w głowicy, jak zdjąć to coś co zaznaczyłem na zdjęciu ???
Potrzeba do tego specjalnego narzędzia, jak tak to jakiego ?
Jak to się robi ? Jak to ustrojstwo zdjąć ?
Mam 2 głowice z poprzedniego silnika zdjęte i chcę się pobawić
Panowie, jak wymienić uszczelniacze zaworowe w głowicy, jak zdjąć to coś co zaznaczyłem na zdjęciu ???
Potrzeba do tego specjalnego narzędzia, jak tak to jakiego ?
Jak to się robi ? Jak to ustrojstwo zdjąć ?
Mam 2 głowice z poprzedniego silnika zdjęte i chcę się pobawić
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
uważajcię żebyście sobie nie porysowali przy tych zabawach gniazd regulatorów-są one aluminiowe i bardzo łatwo je poniszczyć gdy jakaś samoróbka je przerysuje ostrym kantem-na pewno nie pomoże w trzymaniu odpowie3dniego ciś. oleju na regulatorach...
Imo warto kupić ściągacz i to jakis dobrze pasujący jeśli sami będziemy isę z tym bawić...
Imo warto kupić ściągacz i to jakis dobrze pasujący jeśli sami będziemy isę z tym bawić...