[B4 1Z] Wymiana gumowej osłony przekładni kierowniczej
Do drugiej zapieczonej śruby już niestety nie taki idealny.Znam jednak gorsze przypadki. Ważne, że zrobione. Faktem jest, że wiele rozwiązań w tym samochodzie jest dość przemyślanych i chciałoby się mieć takie we współczesnych konstrukcjach.hudy pisze:Wystarczy wyjąć akumulator i dostęp jest idealny.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Rozumiem że kolega nie ma zbyt długo tego samochodu.Niestety po kilku latach znajdziesz wiele wad jednak mimo wszytko samochód jak na te lata jest naprawdę bardzo dobra konstrukcją.MichalSWD pisze:Faktem jest, że wiele rozwiązań w tym samochodzie jest dość przemyślanych i chciałoby się mieć takie we współczesnych konstrukcjach.
ludzie ale skomplikowanie to opisane na początku jak w to weszłem wogle nie wiedziałem co to osłona maglownicy. ta osłona fachowo nazywana jest osłoną drążka kierowniczego. operacja najszybciej wygłada tak. luzujemy śróby na kole, dzwigamy pojazd odkręcamy koło, odkręcamy nakrętke końcówki drążka kierowniczego wybijamy końcówkę możemy sobie skręcić kierownicą aby mocniej wystawał drążek ściągamy starą osłone zakładamy nową bierzemy 2 opaski ( potocznie zwane trytkami) zaciągamy opaski i gotowe ( metalowe opsaki możemy w buty wsadzić orginalnie zakładane są metalowe ale gdzy przekładnia jest poza samochodem po regeneracji n można zauważyć nawet że tam gdzie naprawiane są przekładnie nikt sie nie bawi w metalowe zakładają plastikowe zaciskane jak trytki tylko szersz. strasznie zawile to wszystko tłumaczycie. ciekaw jak by wyglądał o[is wymiany sprzęgła pozdro
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ta osłona zdaje się fachowo to się nazywa osłona przekładni kierowniczej , chyba że się mylę to niech mnie ktoś poprawi.jurus007 pisze:ta osłona fachowo nazywana jest osłoną drążka kierowniczego.
I zapewniam Cię że żadnego koła do tej operacji nie trzeba ściągać <ok>
A tu fotka abyś wiedział o czym mówimy
A końcówki drążków mają jakieś osłonę?
https://www.google.pl/search?q=os%C5%82 ... B990%3B660 chodzio te osłony bo jak nie to nie wiem o czym mówicie
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Kolega temat czytał od początku? Widzę że nie. Przecież tam jest foto owej osłony...jurus007 pisze:https://www.google.pl/sea...zej%3B990%3B660 chodzio te osłony bo jak nie to nie wiem o czym mówicie
-
- Forum Audi 80