[B4 1.9 1Z] Swap na Girling wentylowane
[B4 1.9 1Z] Swap na Girling wentylowane
Witam.
Jesli teraz mam zacisk Lucas i tarcze pełne, to czy gdy kupię zestaw : jarzma, zaciski na tarczę wentylowaną to będzie wszystko pasowało?
Jesli teraz mam zacisk Lucas i tarcze pełne, to czy gdy kupię zestaw : jarzma, zaciski na tarczę wentylowaną to będzie wszystko pasowało?
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
http://tablica.pl/oferta/zaciski-girlin ... 4QbSb.html do tego zestawu wejdą mi tarcze 280mm? Facet pisze, że niby tak ale wolę mieć pewność. spasuje mi to do mojego TDI?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Tarcze założysz, ale lepiej żeby było tak jak przypisane do tych zacisków czyli tarcza 276x25illusion pisze:http://tablica.pl/oferta/zaciski-girlin ... 4QbSb.html do tego zestawu wejdą mi tarcze 280mm? Facet pisze, że niby tak ale wolę mieć pewność. spasuje mi to do mojego TDI?
http://www.brakeparts.pl/product.php?id_product=83695
http://www.brakeparts.pl/product.php?id_product=83696
Kupiłem sobie swapa na wentylowane 256mm podobno z Audi 80 B4, wszystko ładnie pięknie ale przy montażu w warsztacie mój mechanik mówi mi, że nic z tego nie będzie. Z tego co zrozumiałem to należałoby zmienić jeszcze zwrotnicę, albo dać jakiś dystans do jarzma od mocowania, żeby wszystko było OK.
To są zaciski Girling, tarcza jak już mówiłem 256mm, w komplecie były też jarzma. Czy te zaciski mogą być od B3 czy coś w ten deseń?
To są zaciski Girling, tarcza jak już mówiłem 256mm, w komplecie były też jarzma. Czy te zaciski mogą być od B3 czy coś w ten deseń?
MarcinexB4, nie tylko jarzma, w przypadku zmiany tarcz z pełnych na wentylowane, to musisz zmienić zacisk też ponieważ albo musiałbyć cieńsze klocki zakładać.
nie objełyby Ci tarczy ze standardowymi klockami i musiałbyć podbierać klocki z MK2 16V
jeśli masz B4 i tarcze Ci nie pasują to znaczy że masz zwrotnice z B3, różnica w hamulcach 256x22mm była jedynie w wysokości tarczy, całą reszta to te same elementy.
jeśli masz B4 to masz tarcze o większej głębokości, co z powyższym jest w zgodzie, bo jeśli masz tarcze z B3 to po załóżeniu tarcz z B4 trzeba dać kawałek metalu pomiędzy mocowanie jarzma na zwrotnicy a jarzmo, to dotyczy montażu tarcz z B4 na zwrotnicach z B3,
w drugą stronęsię nie da bo musiałbyć daćdo zfrezowania, jarzma żeby Ci zdjeli materiału z przylgni na jarzmie od strony tarczy.
połóż swoje stare tarcze na czymś płaskim( deska,stół) i połóż je na płask piastą do góry, zmierz ile mają wysokości od podłoża do płaszczyzny na wierzchu piasty, i Ci powiemy czy masz z B3 czy z B4
jak masz z B3 przednie zawieszenie, to półbiedy, inaczej jakbyć miał zwrotnice z B4 a tarcze z B3 to lepiej nie kombinować,
nie objełyby Ci tarczy ze standardowymi klockami i musiałbyć podbierać klocki z MK2 16V
jeśli masz B4 i tarcze Ci nie pasują to znaczy że masz zwrotnice z B3, różnica w hamulcach 256x22mm była jedynie w wysokości tarczy, całą reszta to te same elementy.
jeśli masz B4 to masz tarcze o większej głębokości, co z powyższym jest w zgodzie, bo jeśli masz tarcze z B3 to po załóżeniu tarcz z B4 trzeba dać kawałek metalu pomiędzy mocowanie jarzma na zwrotnicy a jarzmo, to dotyczy montażu tarcz z B4 na zwrotnicach z B3,
w drugą stronęsię nie da bo musiałbyć daćdo zfrezowania, jarzma żeby Ci zdjeli materiału z przylgni na jarzmie od strony tarczy.
połóż swoje stare tarcze na czymś płaskim( deska,stół) i połóż je na płask piastą do góry, zmierz ile mają wysokości od podłoża do płaszczyzny na wierzchu piasty, i Ci powiemy czy masz z B3 czy z B4
jak masz z B3 przednie zawieszenie, to półbiedy, inaczej jakbyć miał zwrotnice z B4 a tarcze z B3 to lepiej nie kombinować,
-
- Forum Audi 80