[B4 1.9 1Z] Szarpanie podczas zmiany biegów
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Szarpanie podczas zmiany biegów
Witam.
Mam drobny ale irytujący problem z moją B4. Podczas jazdy przy zdjeciu nogi z gazu oraz ponownym wcisnieciu odczuwalne jest krotkie szarpnięcie na każdym biegu. Zaobserwowałem to od dłuższego czasu. Co moze być tego powodem?
Mam drobny ale irytujący problem z moją B4. Podczas jazdy przy zdjeciu nogi z gazu oraz ponownym wcisnieciu odczuwalne jest krotkie szarpnięcie na każdym biegu. Zaobserwowałem to od dłuższego czasu. Co moze być tego powodem?
-
- Forum Audi 80
W ten sposób zawsze będzie luz. Trochę na przegubach, odrobina na przekładni głównej i luz gotowy. Kolega wymieni przeguby a efekt może być nie zauważalny. A co do tego szarpania to ja takiego efektu nie mam. Więc nie każdy tak ma.edok pisze:Podnieś na żabie autko złap za półośke i poruszaj kołem do przodu i do tylu jak jest luz to rzeguby zewnętrze do wymiany.
-
- Forum Audi 80
Nasze autka maja swoje lata to fakt n a przekładni zawsze bedzie delikatny luz .A na przegubach nie powinno być wiem bo przerabialem to w a3 . Proponuje sprawdzić poduchy skrzyni . Najlepiej jest je odkręcić i zobaczyć w ręku czy nie jest gdzieś peknieta bo nieraz tak bywa że jak siedzi na swoim miejsu wszytko wydaje sie byc ok a po wyjeciu :shock: . A jak od razu się nie sprawdzi to bedzie sie szukać wymieniać i pakować kase a i tak to nie pomorze.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
To akurat ,na pewno nie objaw mechanicznych problemów ze skrzynią biegów ,tylko ewidentne objawy brudnego nastawnika pompy wtryskowej ...odepnij wtyczkę impulsatora w skrzyni ,tak żeby nie działał szybkosciomierz ,to się przekonasz że nie szarpieolo21 pisze:posiadam b4 avant 1.9 tdi 90km i mam to samo poduszki posprawdzalem i nastawiam sie na gorsze ze to luz na mechanizmie roznicowym oby nie.przewaznie szrpie na 4 i 5 biegu nie czesto ale to sie powtaza zaczyna byc denerwujace

Ostatnio zmieniony 04 kwie 2014, 23:27 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 2 razy.
no posłuchaj muniora bo na 4 i 5 biegu i zetor to 99% nastawnikolo21 pisze:witam jestem tu nowy nazywam sie marcin .posiadam b4 avant 1.9 tdi 90km i mam to samo poduszki posprawdzalem i nastawiam sie na gorsze ze to luz na mechanizmie roznicowym oby nie.przewaznie szrpie na 4 i 5 biegu nie czesto ale to sie powtaza zaczyna byc denerwujace