Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 80 1.9 TDI] problem z wycieraczkami ;/

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
s0pe1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 80 1.9 TDI] problem z wycieraczkami ;/

Post autor: s0pe1 » 01 gru 2007, 18:46

witam , mam problem z wycieraczkami na 1 pozycji , tak zwane czasowki . na poczatku troche dzialaly potem przestawaly a teraz wogole, do tego zatrzymuja sie kiedy wracam do pozycji poczatkowej . czytalem ze to przekaznik jak tak to ktory i cyz mozliwe ze to cos innego ??
mam jeszcze problem z podswietlaniem przy szyberdachu miga podswietlanie czytalem na formum ze to zarowka ale jak rozebrac te poleczek na gorze zeby nie zepsuc ;/

dzieki z gory

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Goraht
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Goraht » 01 gru 2007, 20:40

Ja swojego czasu miałem tak, że wycieraczki nie chodziły na czasówce i musiałem ręcznie je włączać co chwila. Ponad to przy włączaniu ręcznym nie wracały do pozycji początkowej tylko zatrzymywały się gdy puściłem przełącznik (musiałem go trzymać aż wrócą).

Problem leżał w mechanizmie przy silniczku. Tam jest taka blaszka która się kręci po metalowej prowadnicy. Prowadnica jest okresowo poprzerywana plastikiem i tak oto wycieraczki włączają się raz na jakiś czas. Dostał się tam smar z silnika i blaszka ślizgała się po smarze zamiast po prowadnicy (nie było zamkniętego obwodu).

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 02 gru 2007, 10:19

Czesto też te blaszki o których pisze kolega Goraht, poprostu urywają sie, wyjmij silniczek wycieraczek z pod szybia i zajrzyj do środku, jak coś sie urwało to dolutuj badź dokup cześć, co do podwietlania to nie wiem z tego co napisałeś czy chodzi Ci o przełacznik do szybra czy lample podsufitową, ale skoro piszesz żarówka to pewnie masz na myśli swiatełko bo w przełacznku jest dioda, najnormlaniej w siwiecie podwarzasz delikatnie śróbokretem i wyciągasz cała lampke wraz z przacznikiem, wszystko masz na wierzchu i grzebiesz. <ok>

Awatar użytkownika
Goraht
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Goraht » 02 gru 2007, 12:06

Solskier pisze:Czesto też te blaszki o których pisze kolega Goraht, poprostu urywają sie, wyjmij silniczek wycieraczek z pod szybia i zajrzyj do środku, jak coś sie urwało to dolutuj badź dokup cześć...
U mnie też była urwana. W moim przypadku wystarczyło dogiąć pozostałą część blaszki do dołu i od orku już działa ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl