[b4] Wytłuczony prawy wahacz.
[b4] Wytłuczony prawy wahacz.
Witam,
Rok temu uderzyłem lekko kołem o krawężnik prawym przednim bokiem. Felga trochę się skrzywiła, wymieniłem sworznie, bo prawy dostał no i tuleje wahaczy z prawej i lewej strony. Sworznie TRW, tuleje Lemforder. Niestety prawa strona jest kompletnie wytłuczona, sworzeń ma luz zaczął stukać, tuleje na wahaczu prawym również luźne. Co ciekawe lewa strona bez luzów, sztywna co mnie trochę dziwi. Chciałbym wymienić tą prawą stronę i się zastanawiam czy zakupić nowy wahacz + sworzeń czy może używany wahacz i nowe tuleje lemforder i sworzeń TRW. Lewej strony raczej nie chcę ruszać skoro ładnie pracuje. Co polecacie? Warto kupować nowy wahacz, jeśli tak jakiej firmy?
Warte tych pieniędzy?
http://autowanda.pl/?page=catalog/produ ... t=3&sort=1
Rok temu uderzyłem lekko kołem o krawężnik prawym przednim bokiem. Felga trochę się skrzywiła, wymieniłem sworznie, bo prawy dostał no i tuleje wahaczy z prawej i lewej strony. Sworznie TRW, tuleje Lemforder. Niestety prawa strona jest kompletnie wytłuczona, sworzeń ma luz zaczął stukać, tuleje na wahaczu prawym również luźne. Co ciekawe lewa strona bez luzów, sztywna co mnie trochę dziwi. Chciałbym wymienić tą prawą stronę i się zastanawiam czy zakupić nowy wahacz + sworzeń czy może używany wahacz i nowe tuleje lemforder i sworzeń TRW. Lewej strony raczej nie chcę ruszać skoro ładnie pracuje. Co polecacie? Warto kupować nowy wahacz, jeśli tak jakiej firmy?
Warte tych pieniędzy?
http://autowanda.pl/?page=catalog/produ ... t=3&sort=1
-
- Forum Audi 80
Troche roboty jest ale chyba najlepszy wyjsciem będzie wyiana tulei. Zawsze bardziej zużywa się strona prawa bo jazda po wiejskich drogach i rozijanie się często powoduje zjechanie z asfaltu na gorsza nawierzchnie. No a w iastach środek jezdni też zazwyczaj jest lepszy. Nie oszczędzaj na tulejach. Kup droższe i na 100% wytrzyają dłużej. Chyba że interesuje cię zakup części oryginalnych w aso to za tuleje zapłacisz około 90 zł za sztukę. Zaiennik jest za około 40zł. do sanek to juz poważniejsza sprawa bo tuleja to koszt około 200 zł.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80