[80 B4 1.9TDI 1Z]Nierówna praca silnika
nierowna praca silnika b4 1z
witam
mam problem z moim B4 1Z z 1993r
od pewnego czasu silnik nierowno pracuje na wolnych obrotach i jakby minimalnie poszarpywal czasami. Sterownik nie komunikuje sie z laptopem wiec jakiekolwiek diagnozy odpadaja.
Auto odpala od strzala nie kopci moc ma spalanie ok tylko nie rowna praca
dodam jeszcze ze jakies 8 miesiecy temu zrezygnowalem z cata i zaslepilem egr
od czego mam zaczac sprawdzanie??
z gory dziekuje i pozdrawiam klubowiczow
mam problem z moim B4 1Z z 1993r
od pewnego czasu silnik nierowno pracuje na wolnych obrotach i jakby minimalnie poszarpywal czasami. Sterownik nie komunikuje sie z laptopem wiec jakiekolwiek diagnozy odpadaja.
Auto odpala od strzala nie kopci moc ma spalanie ok tylko nie rowna praca
dodam jeszcze ze jakies 8 miesiecy temu zrezygnowalem z cata i zaslepilem egr
od czego mam zaczac sprawdzanie??
z gory dziekuje i pozdrawiam klubowiczow
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
Bosch ? Pierburg ?nierowna praca silnika i szarpanie w okolicach 1.8-2.5 tys obrotow ( mniej wiecej) to objaw kończącego sie nastawnika .MUNIOR Ci potwierdzi
BYŁO !!!!
http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... lnika%201z
Wujek google.pl jeszcze działa czasem warto sprawdzić
BYŁO !!!!
http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... lnika%201z
Wujek google.pl jeszcze działa czasem warto sprawdzić
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Potencjometryczny MES ...jak byś miał indukcyjny ,to pikuś ,czyścisz i po problemie 8-)mati581 pisze:Dokladnie bosh. pompa gorny przelew wiec nastawnik indukcyjny
:mrgreen: hehe ...nie ty jeden myślisz że masz sprawny ,bo "był sprawdzany " Zresztą po pół roku ,nawet jak był sprawny ,to teraz nie musi Sprawdzić ,to ten wynalazek, można jedynie w ''akcji'' jak siedzi na pompie w czasie jazdy ...przyjedż ,założę Ci sprawny ,to się przekonasz ,który jest naprawdę sprawny :mrgreen:mati581 pisze:byl sprawdzany pol roku temu i byl ok
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
o matko . odłacz nastawnik to napewno ci auto odpali ehh
co ma przepływka do nastawnika? jak nastawnik walniety ?
to ze był czyszczony potencjometr to nie oznacza ze bedzie poł roku bez problemu . jak pompa produkuje duze ilosci opiłków to juz po miesiacu mozesz mieć znów falowanie i szarpanie . zbieraj kase -> jedz do MUNIORA -> zrobi co trzeba a nawet troche wiecej i zapomniesz o problemie .
a majac troche oleju w glowie z czasem indukcyjny sam mozesz czyscic . takie moje zdanie i ja bym tak zrobil . sam sie wybieram na wiosne do niego . a mam ponad 400 km w jedna strone . bedzie warto
co ma przepływka do nastawnika? jak nastawnik walniety ?
to ze był czyszczony potencjometr to nie oznacza ze bedzie poł roku bez problemu . jak pompa produkuje duze ilosci opiłków to juz po miesiacu mozesz mieć znów falowanie i szarpanie . zbieraj kase -> jedz do MUNIORA -> zrobi co trzeba a nawet troche wiecej i zapomniesz o problemie .
a majac troche oleju w glowie z czasem indukcyjny sam mozesz czyscic . takie moje zdanie i ja bym tak zrobil . sam sie wybieram na wiosne do niego . a mam ponad 400 km w jedna strone . bedzie warto