[80 b4 1.9 TDI 1Z] CHIP TUNING
A czy jest na forum ktoś, kto zamiast pakować wtryski AFN zmienił końcówki na firmę Firad oczywiście na nieco większe adekwatne do rozmiaru AFN? Stoję przed wymianą wtrysków (końcówek) i nie wiem czy brać używki AFN czy zmienić końcówki na nowe? Co polecacie?
PS: Nie ukrywam, że planuję chipa. Czy będzie różnica w kompie, jeżeli zmienię te końcówki. Dajmy na to kostrz wtedy musi zmieniać program pod AFNy, czy obejdzie się bez większych przeróbek. Oczywiście zakładając, że są te same rozmiary końcówek pompo wtrysków.
PS: Nie ukrywam, że planuję chipa. Czy będzie różnica w kompie, jeżeli zmienię te końcówki. Dajmy na to kostrz wtedy musi zmieniać program pod AFNy, czy obejdzie się bez większych przeróbek. Oczywiście zakładając, że są te same rozmiary końcówek pompo wtrysków.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak już to AFN ,bo są na 190 bar . ASV mają ciśnienie otwarcia 220 bar ,co w większości przypadków ,po załozeniu ,objawia się bardziej "twardą "pracą silnika ,a w niektórych przypadkach ,gdy mamy podmęczoną pompę ,dochodzi objaw dłuższego kręcenia ,przy odpalaniu rozgrzanego silnikaillusion pisze:eż właśnie, nie wiem czy włożyć wtryski ASV/AFN,
A to już jak kto woli i stoi finansowo ...z doświadczenia i opowiesci speców ,zajmujących się regeneracją wtrysków ,wiem że nigdy nie założył bym nowych końcówek wolę używki ,nawet zregenerowane ,niż nowe ...nowe są z plastelinyillusion pisze:czy do obecnych kupić i dać do założenia jakieś większe końcówki..co myślicie?
Nie cuduj ,nie kombinuj,bo przekombinujesz :roll: ...poszukaj sprawnych 90 tek ,lub AFN -ów ...bo jak założysz większe ,i dojdzie do tego program,będziesz marudził że za dużo pali i że dymi :roll: Program pod AFN czy ori ,można smiało dać ten sam ...i ewentualnie regulować sobie dawką paliwadrivtens pisze:A czy jest na forum ktoś, kto zamiast pakować wtryski AFN zmienił końcówki na firmę Firad oczywiście na nieco większe adekwatne do rozmiaru AFN? Stoję przed wymianą wtrysków (końcówek) i nie wiem czy brać używki AFN czy zmienić końcówki na nowe? Co polecacie?
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Okazało się, że końcowki są sprawne, tak więc chcę zostawić seryjny wtrysk i zrobić chip na seryjnym osprzęcie. Kto z Was posiada takie rozwiązanie? W ile KM mozna celować przy sprawnym motorku i bez kata? Bo rozumiem, że są rózne mapy silnika i te wartości będą różne. Na forum golfa pisali coś o 115KM.