Ale jest. Ściemniając podświetlenie licznika, ściemniasz podświetlenie pokręteł... proste i logiczneaudi80b420e pisze:Podświetlenie nawiewu powinno być niezależne od podświetlenia wskaźników.
[b4] brak podswietlenia licznika, nawiewó , popielniczki itd
- audi80b420e
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Jeżeli chodzi o "plus" to jest jeden (przecież masz tylko jeden ściemniacz) ale za to jest osobno masa dla lewej i prawej strony. Ale gdyby to była ona to by nic nie działało z tej strony co podświetlenie czyli prawej (licznik kilometrów i stabilizator by nie pracował prawidłowo czyli wszystkie wskazania paliwa i temperatury zawyżone)Podświetlenie jest z z dwóch miejsc zasilane. Prawa i Lewa strona z innego miejsca.
Sprawdź wtyczki i "pająka" porostu rozepnij oczyść i złóż tak jak było.
Jeżeli nie pomoże czeka cie weekend z lutownica w dłoni
Wiec jak prędkościomierz działa to innej opcji jak pękniętych ścieżek nie ma.
Ja miałem problem nie świeciło mi podświetlenie obrotomierza i temperatury cała prawa strona licznika. Rozebrałem sprawdziłem miernikiem i wszystko było ok. Był problem z wkładem do tylnego prawego światła cały był skorodowany i jeździłem bez tego światła. Wkońcu na szrocie kupiłem wkład przełączyłem kabelki żarówki i odrazu zaczęło działać podświetlenie tablicy. Może to tylko przypadek ale problem zniknął.
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
audi 80 b4[1z] Brak podsietlania zegarow.
Witam...
dzis wieczorem zauwazyłęm ze niedziała mi polowe podswietlania zegarow, takze niedziało podswietlanie pulpitu sterowania ogrzewaniem... ale tu wymieniłem zarowki i jest juz ok.
ale moje pytanie jest takie jakie oprawki lub zarowki maja byc do podswietlania zegarow w liczniku bo auto jest cały czas jezdzone i ze wzgledu ze musze to zrobic w jeden dzien to musze sie wczesniej zorientowac aby nie zostac bez auta na reszte dni...
prosze o szybko odpowiedzi i pomoc....
dzis wieczorem zauwazyłęm ze niedziała mi polowe podswietlania zegarow, takze niedziało podswietlanie pulpitu sterowania ogrzewaniem... ale tu wymieniłem zarowki i jest juz ok.
ale moje pytanie jest takie jakie oprawki lub zarowki maja byc do podswietlania zegarow w liczniku bo auto jest cały czas jezdzone i ze wzgledu ze musze to zrobic w jeden dzien to musze sie wczesniej zorientowac aby nie zostac bez auta na reszte dni...
prosze o szybko odpowiedzi i pomoc....
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
yhy to jutro moze sprawdzeee....Kofper pisze:Jakie pomarańczowe oprawki? W oryginale wszystkie oprawki są białe lub czarne, a za podświetlenie zegarów odpowiadają te na około płytki jest ich bodajże 7.
ale teraz patrze na allegro po licznikach z tylu i sa rozne oprawki białe i pomaranczowe....
ale jak wyjme z mojego to wtedy bede pewny i powymieniam....
-
- Forum Audi 80