Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] mrugajaca kontrolka swiec zarowych...

ODPOWIEDZ
Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: tomek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

[B4 1Z] mrugajaca kontrolka swiec zarowych...

Post autor: Tomcionerwus » 24 kwie 2014, 23:10

Witam.
dzis wąłsnie odpaliłęm moja auidce po przeszczepie silnika i mam jeden problem tzn jak włączana kluczy w pozycje zaplon to wentylatory na chłodnicy sie właczaja...
drugi problem to migajaca kontrolak swiec zarowych tzn jak pochodzi chwile tzn kolo 8 minut to kontrolak sie pojawia i mruga... wiem ze musze sie podpiasc pod vag, al enieposiadam kabla na razie imusze go zamowic.. ale jesli ktos miał taki problem to niech mi powie jakich błedow moge ssie spodziewac?????
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2014, 10:28 przez Tomcionerwus, łącznie zmieniany 1 raz.

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Nadwozie: Sedan

Post autor: MUNIOR » 25 kwie 2014, 10:18

Tomcionerwus pisze: jak włączana kluczy w pozycje zaplon to wentylatory na chłodnicy sie właczaja...
To akutar prosta elektryczna sprawa ,gdzieś jest zamknięty na stałe obwód zasialnia wentylatorów...szukając ,jedziemy po koleji po kablach ,co nam "zwiera "
Tomcionerwus pisze:drugi problem to migajaca kontrolak swiec zarowych
Tego dlaczego miga , dowiesz się jak podłączysz vaga 8-) Jak robiłeś przeszczep po AAZ-cie ,to na pewno nie masz czujników przy pedałach sprzęgła i hamulca ....komp z tdi musi "widzieć" te czujniki prawidłowo ,w przeciwnym razie będzie ,mrugała kontrolka swiec żarowych ,robiaca w tdi za "check engine ".Także jak chcesz się dowiedzieć ,to podpięcie vaga i tak Cie nie minie .TDI ,to nie AAZ ,i chwała mu za to ,tu nie ma potrzeby bawić się w zgadywanki ,podpiecie vaga to podstawa diagnostyki wszelkich niedomagań i duże ułatwienie .Dobry spec od vaga i logów ,po kótkiej jeżdzie ,powie Ci wszystko co mu dolega .Oczywiśice wszystko co dotyczy sterowania silnikiem ,a nie rzeczy typu "wentylatory się nie właczają" , " hamulce się blokują " czy "licznik żle pokazuje paliwo " bo takich rzeczy komp "nie widzi " i nie wie nawet o ich istnieniu 8-)

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomcionerwus » 25 kwie 2014, 13:59

do wentylator to chyba mi czujnik na chłodnicy sie zawiesił i musze go sprawdzic miernikiem z dioda sygnałąowa i bedzie wiadomo
co tej kontrolki to fakt moze zamieniłem wtyczki na pedałach tzn sprzegła i hamulca i to moze byc przycznyna. wielkie dzienki za informacje....

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Nadwozie: Sedan

Post autor: MUNIOR » 25 kwie 2014, 16:44

Tomcionerwus pisze:co tej kontrolki to fakt moze zamieniłem wtyczki na pedałach tzn sprzegła i hamulca
W aaz-cie nie ma czujników sprzegła i hamulca dla kompa ,bo nie ma kompa ;-) jest tylko dla świateł stop ...wiec jesli ich nie montowałeś ,to nie ma ich wcale 8-)

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomcionerwus » 25 kwie 2014, 22:49

ale kolego ja wymieniłęm pedały całe bo na gazie jest potencjometr i musiałem całosc zamienic z td na tdi było w tym troche roboty ..
prawdopodobnie sa zamienione wtyczki ale to sieogarnie, jak juz tylko włoze deske i reszte gratow ogarne np cały przod hydraulike sprzegła i uklad paliwowy bo mi sie zapowietrza troche ale spisałem potrzebne mi graty i jutro jade kupie i złoze na nowych czesciach....

wszystko jest do ogarniecia tylko ten cholerny czas bardzo szybko leci i prawdpodobnie w niedziele tez bede musiał duamł aby to zaczeło jakos wygladac bo teraz jest tragedia jak znoajomi wpadne i widza ten cały bałagan...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl