Witam.
dzis wąłsnie odpaliłęm moja auidce po przeszczepie silnika i mam jeden problem tzn jak włączana kluczy w pozycje zaplon to wentylatory na chłodnicy sie właczaja...
drugi problem to migajaca kontrolak swiec zarowych tzn jak pochodzi chwile tzn kolo 8 minut to kontrolak sie pojawia i mruga... wiem ze musze sie podpiasc pod vag, al enieposiadam kabla na razie imusze go zamowic.. ale jesli ktos miał taki problem to niech mi powie jakich błedow moge ssie spodziewac?????
[B4 1Z] mrugajaca kontrolka swiec zarowych...
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[B4 1Z] mrugajaca kontrolka swiec zarowych...
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2014, 10:28 przez Tomcionerwus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
To akutar prosta elektryczna sprawa ,gdzieś jest zamknięty na stałe obwód zasialnia wentylatorów...szukając ,jedziemy po koleji po kablach ,co nam "zwiera "Tomcionerwus pisze: jak włączana kluczy w pozycje zaplon to wentylatory na chłodnicy sie właczaja...
Tego dlaczego miga , dowiesz się jak podłączysz vaga 8-) Jak robiłeś przeszczep po AAZ-cie ,to na pewno nie masz czujników przy pedałach sprzęgła i hamulca ....komp z tdi musi "widzieć" te czujniki prawidłowo ,w przeciwnym razie będzie ,mrugała kontrolka swiec żarowych ,robiaca w tdi za "check engine ".Także jak chcesz się dowiedzieć ,to podpięcie vaga i tak Cie nie minie .TDI ,to nie AAZ ,i chwała mu za to ,tu nie ma potrzeby bawić się w zgadywanki ,podpiecie vaga to podstawa diagnostyki wszelkich niedomagań i duże ułatwienie .Dobry spec od vaga i logów ,po kótkiej jeżdzie ,powie Ci wszystko co mu dolega .Oczywiśice wszystko co dotyczy sterowania silnikiem ,a nie rzeczy typu "wentylatory się nie właczają" , " hamulce się blokują " czy "licznik żle pokazuje paliwo " bo takich rzeczy komp "nie widzi " i nie wie nawet o ich istnieniu 8-)Tomcionerwus pisze:drugi problem to migajaca kontrolak swiec zarowych
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
ale kolego ja wymieniłęm pedały całe bo na gazie jest potencjometr i musiałem całosc zamienic z td na tdi było w tym troche roboty ..
prawdopodobnie sa zamienione wtyczki ale to sieogarnie, jak juz tylko włoze deske i reszte gratow ogarne np cały przod hydraulike sprzegła i uklad paliwowy bo mi sie zapowietrza troche ale spisałem potrzebne mi graty i jutro jade kupie i złoze na nowych czesciach....
wszystko jest do ogarniecia tylko ten cholerny czas bardzo szybko leci i prawdpodobnie w niedziele tez bede musiał duamł aby to zaczeło jakos wygladac bo teraz jest tragedia jak znoajomi wpadne i widza ten cały bałagan...
prawdopodobnie sa zamienione wtyczki ale to sieogarnie, jak juz tylko włoze deske i reszte gratow ogarne np cały przod hydraulike sprzegła i uklad paliwowy bo mi sie zapowietrza troche ale spisałem potrzebne mi graty i jutro jade kupie i złoze na nowych czesciach....
wszystko jest do ogarniecia tylko ten cholerny czas bardzo szybko leci i prawdpodobnie w niedziele tez bede musiał duamł aby to zaczeło jakos wygladac bo teraz jest tragedia jak znoajomi wpadne i widza ten cały bałagan...