[B4 2.0 ABK] Problem z zaworami
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Problem z zaworami
Gdy dodaje gazu zaczynają mi klekotać zawory a na małych obrotach chodzi bez zarzutu
Coś podobnego jak na tym filmiku
[/code]
Coś podobnego jak na tym filmiku
[/code]
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2014, 06:05 przez jankess229, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
jeśli odczuwasz spadek mocy i pali więcej auto to możesz mieć źle ustawiony zapłon to tak na wstępie ( ściągając kopułkę z aparatu zapłonowego można wstępnie to określić , jak jest odymiona w środku , ale nie zawsze bo różnica może być nie wielka i wtedy tego nie zobaczysz)
Przyczyn klepania zaworów jest wiele tj: zły olej , szklanki padnięte , pompa olejowa nie podająca odpowiedniego ciśnienia , uszkodzone samoregulatory ( nie wiem z którego roku auto masz bo chyba nie we wszystkich ABK były - niech ktoś mnie poprawi jak się mylę ) i przestawiony pasek rozrządu czego efektem jest zły kąt wyprzedzenia zapłonu( tak jak pisałem na wstępie )
Przyczyn klepania zaworów jest wiele tj: zły olej , szklanki padnięte , pompa olejowa nie podająca odpowiedniego ciśnienia , uszkodzone samoregulatory ( nie wiem z którego roku auto masz bo chyba nie we wszystkich ABK były - niech ktoś mnie poprawi jak się mylę ) i przestawiony pasek rozrządu czego efektem jest zły kąt wyprzedzenia zapłonu( tak jak pisałem na wstępie )
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ooooo, mój filmik.
To były sworznie tłokowe, bo po zrobieniu samych panewek problem dalej pozostał. I niestety też oddałem wówczas auto do warsztatu (człowiek głupi wiem).
Jeżeli masz DOKŁADNIE tak samo będą to sworznie tłokowe.
W takiej sytuacji aż prosi się o mały remont.
Oczywiście żadne doraźne środki nie pomogą (wszelaka cudotwórcza chemia itp.)
Nie zastanawiając się długo kurs Wieluń Złoczew (świstak) i za klocek dostałem pewne ABK. Silnik, który mi klepał był zakupiony wcześniej w Namysłowie (kamilbmw cośtam). Długo mi nie pojeździł.
[ Dodano: 2014-04-29, 14:17 ]
Zapomniałem dodać, że po samym zakupie nie klepał. zaczął po niedługim czasie.
To były sworznie tłokowe, bo po zrobieniu samych panewek problem dalej pozostał. I niestety też oddałem wówczas auto do warsztatu (człowiek głupi wiem).
Jeżeli masz DOKŁADNIE tak samo będą to sworznie tłokowe.
W takiej sytuacji aż prosi się o mały remont.
Oczywiście żadne doraźne środki nie pomogą (wszelaka cudotwórcza chemia itp.)
Nie zastanawiając się długo kurs Wieluń Złoczew (świstak) i za klocek dostałem pewne ABK. Silnik, który mi klepał był zakupiony wcześniej w Namysłowie (kamilbmw cośtam). Długo mi nie pojeździł.
[ Dodano: 2014-04-29, 14:17 ]
Zapomniałem dodać, że po samym zakupie nie klepał. zaczął po niedługim czasie.
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80