Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] Skórzana tapicerka - smród jak od menela!

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szychu
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[ALL] Skórzana tapicerka - smród jak od menela!

Post autor: szychu » 24 kwie 2014, 04:35

Cześć,
Doprowadzam do używalności moją niedawno zakupioną 80. Obecnie będę czyścił skórzane fotele, które, mówiąc najogólniej śmierdzą menelem. Czyli tak, jakby ktoś się nie mył i nie mył foteli. Całe wnętrze było bardzo brudne. W środku palono, powoli usuwam tego skutki, ale fotele to coś strasznego. Po chwili spędzonej w fotelu czuję ten przenikliwy smród aż zostaje na kurtce, śledzi mnie. Polica odmówiła współpracy ;-)
Kupiłem mleczko do czyszczenia skóry Sonax - czy to pomoże? A może znacie sposób, żeby fotele "wyczyścić" od środka? Naprawdę chciałbym się pozbyć tego smrodu a obawiam się że czyszczenie samej powierzchni fotela nie wystarczy.
Pozdrawiam :-D
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2014, 18:46 przez szychu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
orsa_83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: orsa_83 » 24 kwie 2014, 13:24

Co do czyszczenia to polecam ze swojej strony Colourlock, świetny i skuteczny środek, żeby oczyścić skórę.

Jeśli masz wrażenie, że czyszczenie samej skóry nie pomoże, to konieczne byłoby jej zdjęcie i wyczyszczenie lub wymiana gąbek. U mnie przy zdejmowaniu skóry na fotelu kierowcy rozeszła się ona na szwach, ale nie przejmowałem się tym, bo i tak była ona do zszycia na nowo, także radzę ostrożnie przy takim zabiegu

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 24 kwie 2014, 15:46

jeżeli byś spróbował narazie czyścić same fotele to polecam , gąbka , ciepła woda (nie gorąca) i szare mydło , i jakieś specyfiki ja użyłem maguaiers jeden jest do czyszczenia drugi do pielęgnacji

http://allegro.pl/impregnat-skora-megui ... 53006.html
http://allegro.pl/meguiar-s-leatherviny ... 97583.html

swoją skórę jak kupiłem to też była nie za ciekawa brudna leżała bóg wie ile w komórce czy coś i dziwny zapach , rozebrałem wsio wymyłem porządnie szarym mydłem i użyłem tego co wyżej dałem i jest lux skóra nie do poznania

Damian80b4LDZ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Damian80b4LDZ » 24 kwie 2014, 22:15

orsa_83, popieram kolegę . Jeszcze bardzo dobry jest Gliptone oraz tanie i dobre nasze rodzime Shinny Garage i ja bym to wybrał

Awatar użytkownika
szychu
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: szychu » 02 maja 2014, 20:46

Mleczko do czyszczenia skóry zrobiło swoje. Skóra była dosyć mocno brudna, teraz jest lepiej. Smród zniknął, co prawda jeszcze czasem zajedzie z nawiewu, ale to zrobię innym razem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl