Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 ALL] Zabezpieczenie śrub tablic rejestracyjnych

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

[80 ALL] Zabezpieczenie śrub tablic rejestracyjnych

Post autor: Patrique » 08 maja 2014, 10:15

Panowie, a tutaj takie proste rezanko związane z zabezpieczeniem przed korozją ew. poprawienie walorów estetycznych montażu tablic rejestracyjnych. Pomysł zainspirowany Wielką Brytanią http://1.bp.blogspot.com/-6gIq1jRO9TE/T ... -plate.jpg gdzie wiele takowych pojazdów ma takie cosik.

Profesjonalny schemacik <ok> :
Obrazek
U mnie wygląda następująco (wiem, że to może przypominać przyklejonego mentosa do tablicy, ale to sprawka ledowego podświetlenia tablicy - uwydatniło owalność tej spinki :-P) : Obrazek

W internecie są takie zestawy niby "dedykowane" do tego, ale ich koszt to jakieś: 10,00zł
Tutaj koszt: 2,50zl za caly woreczek takich spinek w LeroyM. plus jakieś piwo jeśli ktoś nie ma zapału <ok> .

Co o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 08 maja 2014, 11:14

No dobra ale po co to skoro są ramki do tablic?Wtedy nie trzeba nawet nic wiercic i robic dziur w numerze.

Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

Post autor: Patrique » 08 maja 2014, 12:42

luk448, hmm bo czasami tablice "giną"? A jak jest przykręcone to już to trochę wydłuża czas demontażu dla osoby niepowołanej. Sam przyznaj; czy szybciej jest odpiąć ramkę tablicy, albo nawet ją wyrwać bez uszkadzania tablicy, czy odkręcić wkręty albo nity, bo wyrywanie aluminiowej tablicy chyba nie ma sensu <ok> bo już raczej nie będzie taka ładna :-P

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 08 maja 2014, 13:38

I tablice na naszych polskich dziurawych drogach lubią odpadać: http://www.24opole.pl/4415,14_tablic_re ... omosc.html

Ja w swoim B3 miałem tablice przyczepioną na 5 nitach, bo zimą dzięki niemalowanemu pancernemu zderzakowi przebijałem się przez największe zaspy. A ramka pod spodem była w strzępach.

Awatar użytkownika
Brylant
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Brylant » 08 maja 2014, 18:24

Ja mam przednią tablicę na taśmę dwustronną a tylną normalnie w ramce i jakoś mi nie odpada ani się nie gubi ani nikt nie kradnie .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl