[ABK] sonda lambda
dedykowana w warszawie tam gdzie ja sie zaopatrzam w czesci to koszt ok 250 chyba dedykowana bosch z wtyczkami mi jedna boscha zdechla po nie calym roku zwarcie jakies w sondzie robily przewody grzalki po reklamacji kesz oddali i zakupilem druga boscha narazie bedzie ponad rok i smigawiniar pisze:Jaką sondę polecacie? Czy ma ktoś z forum do załatwienie Boscha dedykowaną za jakieś rozsądne pieniążki?
[ Dodano: 2014-05-18, 20:02 ]
Nie myślałem że to taka istotna informacja że mam lpg.
od znajomych mechanikow doszly mnie sluchy ze NGK sa wytrzymalsze,ale nie potwierdzam bo osobiscie nie sprawdzalem
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Najlepiej uderz do "aldi" ma łeb.
A odnośnie sondy skoro wilgoć zaszkodziła to musi gdzieś być wina w kabelkologi. Gdzieś przetarta koszulka lub odkryty styk. Bynajmniej nie w samej sondzie bo ona się szybko grzeje i wilgoć od razu usuwa. Choć spotkałem się z tym że jak jest słaba masa to też sonda potrafi wariować na plus.
A odnośnie sondy skoro wilgoć zaszkodziła to musi gdzieś być wina w kabelkologi. Gdzieś przetarta koszulka lub odkryty styk. Bynajmniej nie w samej sondzie bo ona się szybko grzeje i wilgoć od razu usuwa. Choć spotkałem się z tym że jak jest słaba masa to też sonda potrafi wariować na plus.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Z tym był polemizował. Sprawna sonda jest potrzebna pośrednio do wyregulowania ale wystarczy, że będzie podłączona fabrycznie tylko do ecu silnika.Jarewa pisze:Stag 4 korzysta z sondy tylko w czasie strojenia.
Dopiero w stagu 300 ISA2 do funkcji ISA (którą i tak rzadko się włącza) musi być podłączona.
Może gdzieś jest woda w łączeniach sondy woda przewodzi napięcie na kabel sygnałowy.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt: