[B4 2.0 ABT] Pedał sprzęgła nie odbija do końca.
[B4 2.0 ABT] Pedał sprzęgła nie odbija do końca.
Witam dziś zauważyłem ze pedal sprzedla po wcisnieciu i puszczeniu wraca do pewnego momentu i na tym koniec. Zdaje sie ze powinien byc na rowni z pedalem hamulca.a tu zatrzymuje sie jakies 3 cm ponziej i tak noga od spodu wezme go rusze to jest taki skok i wtedy jest na rowni z pedalem hamulca. Jak chce zmienic bieg to najpierw jest ten "skok" i potem bierze sprzegło . I tak w kolko .Ktos wie w czym lezy problem ? pompka czy moze cos innego ?
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Canibal, a może wina leży po stronie tego ustrojstawa? https://audi80.pl/b4-all-pompka-podc ... w=previous
chyba nie bo przez pare dni pedal wrocil do pierwotnej pozycji pozniej znowu opadal o te pare cm . az w koncu po weekendzie chcialem auto przestawic i pedał zastałem w podlodze.biegu wrzucic nie moge przy wlaczonym silniku przy zgaszonym moge. ale sprawdze jeszcze ta sprezyne. chociaz nie wiem czy w niej tkwi problem.
Swoja droga widze na foto pompka ma jeden wezyk z boku i jeden z tyłu chyba ? on jest wkrecany czy jak ?
Swoja droga widze na foto pompka ma jeden wezyk z boku i jeden z tyłu chyba ? on jest wkrecany czy jak ?
jeszcze nie odpowietrzalem -_- nie chce mi sie juz dzisiaj . 4h walczylem z ta pompka. pierwszy raz wymienialem i niestety od strony silnika malo miejsca , wiazka od silnika. kable od podtlenku ,webasto,audio. Jak pisalem w poscie wyzej wiem ze musze odpowietrzyc , pytalem tylko czy po wymianie to normalne.Moze glupie pytanie ale nigdy tego nie wymienialem to nie wiem .A wychodze z zalozenia lepiej 2-3 razy sie zapytac nim mam cos spartolic
Witam dzis wzialem sie za odpowietrzenie tej nieszczesnej pompki.Powiem ze dojscie nienajgorsze ale z mja reka ciezko bylo z kluczem dojsc.Pompka działa , biegi wchodza , w trase jeszcze nie wyjechalem. Mam nadzieje ze nic sie nie posypie i ze dobrze to zrobilem.Pedal stoi w gornym polozeniu ma minimalny skok ale to podejrzewam jest na pompce nim tloczysko zalapie. Takze dziekuje za porady i okazaną pomoc.
edit/
Hmm jazda probna zrobiona pedał sprzegła chodzi lekko i biegi wszystkie wchodza , ale teraz pytanie czy od tego ze wymienialem pompke mogly mi sie hamulce zapowietrzyc ? bo szczerze powiedziawszy strasznie slabe teraz sa a wczesniej nie bylo z nimi problemu.Po wdepnieciu hebla to az deba stawal.
edit/
Hmm jazda probna zrobiona pedał sprzegła chodzi lekko i biegi wszystkie wchodza , ale teraz pytanie czy od tego ze wymienialem pompke mogly mi sie hamulce zapowietrzyc ? bo szczerze powiedziawszy strasznie slabe teraz sa a wczesniej nie bylo z nimi problemu.Po wdepnieciu hebla to az deba stawal.