[B4 2.0 ABT] Pedał sprzęgła nie odbija do końca.
[B4 2.0 ABT] Pedał sprzęgła nie odbija do końca.
Witam dziś zauważyłem  ze pedal  sprzedla   po wcisnieciu  i puszczeniu  wraca  do pewnego momentu  i na tym koniec. Zdaje sie ze powinien byc  na  rowni z pedalem hamulca.a tu zatrzymuje sie  jakies 3 cm  ponziej  i tak noga  od spodu wezme  go rusze  to jest taki skok  i  wtedy jest na  rowni z pedalem  hamulca. Jak chce zmienic  bieg to najpierw  jest ten "skok" i potem  bierze sprzegło  . I tak w kolko .Ktos  wie  w czym lezy problem ? pompka  czy moze cos innego ?

- IC69
 - Przyjaciele

- Imię: Irek
 - Model: Audi 80 B4
 - Nadwozie: Avant quattro
 - Silnik: 2.8 AAH

Canibal, a może wina leży po stronie tego ustrojstawa?  
 https://audi80.pl/b4-all-pompka-podc ... w=previous

chyba  nie   bo   przez pare dni  pedal wrocil do pierwotnej pozycji  pozniej znowu opadal o  te pare cm . az w koncu po weekendzie chcialem auto przestawic  i pedał zastałem w podlodze.biegu wrzucic nie moge  przy wlaczonym  silniku   przy zgaszonym  moge. ale sprawdze  jeszcze  ta sprezyne. chociaz  nie wiem czy w niej tkwi problem.
Swoja droga widze na foto pompka ma jeden wezyk z boku i jeden z tyłu chyba ? on jest wkrecany czy jak ?

Swoja droga widze na foto pompka ma jeden wezyk z boku i jeden z tyłu chyba ? on jest wkrecany czy jak ?
jeszcze nie odpowietrzalem -_-  nie chce mi sie  juz dzisiaj . 4h  walczylem z ta pompka. pierwszy raz wymienialem i niestety od  strony silnika  malo miejsca , wiazka  od silnika. kable od  podtlenku ,webasto,audio. Jak pisalem w poscie   wyzej wiem ze musze odpowietrzyc , pytalem tylko czy po wymianie  to normalne.Moze glupie  pytanie ale  nigdy  tego nie wymienialem to nie wiem .A wychodze z zalozenia  lepiej 2-3 razy sie zapytac    nim mam cos  spartolic  

Witam  
   dzis wzialem sie za odpowietrzenie  tej nieszczesnej pompki.Powiem ze  dojscie  nienajgorsze ale z mja reka ciezko  bylo z kluczem dojsc.Pompka  działa  , biegi wchodza  , w trase jeszcze nie wyjechalem. Mam nadzieje ze  nic sie nie posypie i  ze dobrze to zrobilem.Pedal  stoi  w gornym polozeniu  ma minimalny skok ale to podejrzewam   jest  na pompce nim tloczysko zalapie. Takze  dziekuje  za  porady i okazaną  pomoc.
edit/
Hmm jazda probna zrobiona pedał sprzegła chodzi lekko i biegi wszystkie wchodza , ale teraz pytanie czy od tego ze wymienialem pompke mogly mi sie hamulce zapowietrzyc ? bo szczerze powiedziawszy strasznie slabe teraz sa a wczesniej nie bylo z nimi problemu.Po wdepnieciu hebla to az deba stawal.

edit/
Hmm jazda probna zrobiona pedał sprzegła chodzi lekko i biegi wszystkie wchodza , ale teraz pytanie czy od tego ze wymienialem pompke mogly mi sie hamulce zapowietrzyc ? bo szczerze powiedziawszy strasznie slabe teraz sa a wczesniej nie bylo z nimi problemu.Po wdepnieciu hebla to az deba stawal.