Witam, pisze tutaj poniewaz juz jakis czas temu przejalem Audi 80 od taty:) od zawsze mi mówil ze jest jakies nietypowe i oryginalnie obnizone jednak nie chcialem mu wierzyc:) ostatnio jednak bylem u mechanika poniewaz mam pęknieta sprezyne, i on rowniez powiedzial ze takich amortyzatorow i sprezyn drugich nie ma i musialby szukac jakis zamiennikow. Ogolnie auto pochodzi z brukseli i czytajac w papierach cos wynalazlem ze niby bylo wyprodukowane dla rzadu czy cos:P jednak chodzi mi o te sprezyny i amortyzatory czy jakies zamienniki by pasowaly zeby Audi dalej siedzialo nisko, najlepiej cos w kolrze czerwonym. Chodzi oczywiscie o tyl.
[B4 2.0 ABT] Nieregularne sprężyny
Witaj kolego! tak samo kilka lat wstecz odkupiłem audi od ojca (szkoda pozbywac się kapitalnego samochodu) i powiem Ci tak, że najprawdopodobniej Twoje standardy amortyzatorów będą zapisane kodem w naklejce w komorze na zapasowe koło. inne historie często należy włożyć miedzy bajki. sprężyny powinny być zamienne ze starymi passskami, B3., ale zawsze patrz na wersje silnikowe/napedowe (inny ciężar autka). pozdr.