widzialem kilka B4 z takimi lampami środkowymi (dokladniej mowa o wstecznych w połowie białych w połowie czerwonych)
z tąd moje pytanie. czy one sa od jakiegos modelu Audi czy można to zrobic samemu? i czarna podstawka w której są żarówki wymaga jakiś przeróbek?
[80 B4] czy takie lampy mozna zrobic samemu?
Re: [80 B4] czy takie lampy mozna zrobic samemu?
He he, jasne, że można!Daras pisze:widzialem kilka B4 z takimi lampami środkowymi (dokladniej mowa o wstecznych w połowie białych w połowie czerwonych)
[url=http://img521.imageshack.us/img521/8172/lampytyiv3.th.jpg]Obrazek[/URL]
z tąd moje pytanie. czy one sa od jakiegos modelu Audi czy można to zrobic samemu? i czarna podstawka w której są żarówki wymaga jakiś przeróbek?
Ja sam mam całe lampy czerwone, nie zostawiałem białego kwadraqcika, ponieważ i tak po włączeniu wstecznego białe prześwituje z czerwonego.
ja nie wykręcałem lamp.
Nie jestem lakiernikiem, ale możesz sobie zobaczyć na fotkach mojego audi, ajk moje klosze wyglądają.
Galeria jest tutaj viewtopic.php?t=5446
Polecam dodatkowo blendę!
Ale wracając do tematu.
Kupujesz specjalny czerwony lakier do lamp np. na allegro- ok 20 zł
Potrzebny jest ciepły garaż.
Obklejasz lampy papierową taśmą, zabezpieczasz lakier gazetami.
Odtłuszczasz rozpuszczalnikiem klosz.
Bardzo drobniutkim papierem ściernym matujesz klosz- cały kolosz, oprócz kierunkowskazu!
znowu odtłuszczasz
Delikatnymi warstwami nanosisz lakier- cienutkie warstwy!
odczekujesz kilka godzin.
najlepiej na drugi dzień połozyć jeszcze wrstwę bezbarwnego lakieru, ale ja nie mam bezbarwnego, jeżdże raz w miesiącu na myjnie automatyczną, klosze mam pomalowane już ok 1,5 roku i nic nie odpada, nic się nie kruszy, a wsteczny świeci się na biało!
Mam nadzieję, że w jakiś sposób udzieliłem Ci pomocy! Fachowcem nie jestem
Powodzenia.
jak przemalujesz to wstaw fotkę!
OCENIMY!
dzieki za porade
tylko ze ja bym chcial miec tak jak ma to Audi co ja wkleiłem, czyli mniej wiecej połowa czerwona. jakos tak mi to przypadło do gustu
tak myslalem ze jakims sprejem to mozna zrobic, tylko teraz czy kazdy to robi sprejem czy takie lampy są od jakiejs wersji? no i minus taki ze ten czerwony ze spreja ma inny odcien niz reszta lampy :roll:
tylko ze ja bym chcial miec tak jak ma to Audi co ja wkleiłem, czyli mniej wiecej połowa czerwona. jakos tak mi to przypadło do gustu
tak myslalem ze jakims sprejem to mozna zrobic, tylko teraz czy kazdy to robi sprejem czy takie lampy są od jakiejs wersji? no i minus taki ze ten czerwony ze spreja ma inny odcien niz reszta lampy :roll: