[B4 2.0 ABT] Wymiana Instalacji ?
[B4 2.0 ABT] Wymiana Instalacji ?
Witam, mam instalację LPG II generacji która ma już 10 lat, w tym roku muszę wymienić butlę i reduktor gazownicy mi mówili że jest na wykończeniu. Oprócz tego problemy tez sprawia sonda lambda bo sie rozegulowywuje (samochód nie równo pracuje) po odłączeniu aku na jakies 30min, wszystko wraca do normy ale po kilku dniach znów to samo.
Teraz moje pytanie: czy wymieniać butlę i reduktor w tej instalacji koszt ~ 350zł -butla ~250zł reduktor. Czy lepiej i bezpieczniej wymienić całą instalacje (u mnie w mieście koszt ~1600zł za stag 200 sekwencje)
Musze także wymienić sonde lambda tak jak mi podpowiedzieli w warsztacie w zwiazku z tymi obrotami.
Teraz moje pytanie: czy wymieniać butlę i reduktor w tej instalacji koszt ~ 350zł -butla ~250zł reduktor. Czy lepiej i bezpieczniej wymienić całą instalacje (u mnie w mieście koszt ~1600zł za stag 200 sekwencje)
Musze także wymienić sonde lambda tak jak mi podpowiedzieli w warsztacie w zwiazku z tymi obrotami.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie wiem czy jest sens wsadzenia sekwencji do montowtrysku. Mało który gazownik też pewnie będzie chciał się podjąć montażu do sekwencji do monowtrysku.
Co do sondy to jak po odłączeniu akumulatora zaczyna dobrze pracować na benzynie to a po przejechaniu na gazie zaczyna źle chodzić na benzynie to problem jest ze złą emulacją sondy a nie samą sondą. Więc wymiana może nie pomóc. Tylko jak masz nowsze ABT z silniczkiem krokowym na 6 pinów to zmiana emulacji na masę może nie pomóc.
Co do sondy to jak po odłączeniu akumulatora zaczyna dobrze pracować na benzynie to a po przejechaniu na gazie zaczyna źle chodzić na benzynie to problem jest ze złą emulacją sondy a nie samą sondą. Więc wymiana może nie pomóc. Tylko jak masz nowsze ABT z silniczkiem krokowym na 6 pinów to zmiana emulacji na masę może nie pomóc.
-
- Forum Audi 80
Zależy co masz za komputer od tego gazu. Jak masz staga 2l to ustawia się to mikroprzełącznikami na obudowie.timolo pisze:A więc trzeba znaleźć gazownika który podepnie komputer i ustawi emulacje sondy ? Bo mi regulowali na "ucho" ..
Tutaj temat o emulacji masy przy użyciu przekaźnika: https://audi80.pl/b4-abt-lpg-emulato ... htm#440161
-
- Forum Audi 80
[ Dodano: 2014-05-25, 22:22 ]
Kod: Zaznacz cały
http://www.lecholpg.pl/download/wr_instrukcja.pdf
-
- Forum Audi 80
Druga strona instrukcji: http://www.lecholpg.pl/upload/download/ ... rukcja.pdf
A to tylko przełącznik do I generacji. Do drugiej generacji musisz mieć dołożony pod maską osobny sterownik do tego przełącznika.
A to tylko przełącznik do I generacji. Do drugiej generacji musisz mieć dołożony pod maską osobny sterownik do tego przełącznika.
-
- Forum Audi 80