W końcu znalazłem troszkę czasu i mobilizacji do założenia tematu

Tak więc moje wymarzone Coupe Quattro zakupiłem 21 Marca od szanownego pana Bloka , trochę na wariackich papierach trochę nocą

A więc :
Audi Coupe 8B Quattro 2.8 AAH
Rocznik 1991 modelowo 1992
Kolor: LZ5U indigo perleffekt
Wyposażenie od fabryki :
-Elektryczne szyby
-Elektryczne lusterka (podgrzewane)
-ABS
-Wspomaganie kierownicy
-Centralny zamek
-Podgrzewane przednie fotele
-Quattro
Wyposażenie od poprzednich właścicieli :
-Klimatyzacja manualna
-Reflektory soczewkowe
-Zderzak S2
-Instalacja LPG STAG 300
-Nowe fotele kubełkowe (nie grzane)
-Wydech ze stali nierdzewnej
-Odnowiona tapicerka w tym podsufitka
Kilka fotek :
Co zbroiłem do tej pory

- Walka z wodą(potopem)
To co widać na powyższych zdjęciach na szczęście jest już przeszłością , woda dostawała się 3 drogami :
Pierwsza - Uszczelnienie linki otwierania maski
Druga - Mała dziurka w narożniku uszczelki gdzie przylega szyba
Trzecia - brak gumki w górnym rogu drzwi
Linka została uszczelniona co widać na zdjęciu , uszczelka została naciągnięta i podklejona klejem do szyb , niestety po tym zabiegu przy myciu szlaufem lub karcherem dostaje się woda w samym górnym rogu gdzie szyba przylega do uszczelki , chociaż tyle że przy deszczu nie leci , a gumka w drzwiach zakupiona używana i zdaje egzamin , wczoraj doszła paczka od Des-a z nowymi gumami do prawych i lewych drzwi i przednia gumka lewych z Audi Tradition :mrgreen:
Po tym wszystkim okazuje się że woda dostaje się jeszcze gdzieś w okolicach lusterka od strony kierowcy ... na szczęście nie dużo , ale się dostaje :evil: , mam nadzieje że sprawę załatwi gumka przednia...
Korzystając z okazji rozpatroszenia wnętrza auta przy lekkiej telefonicznej pomocy Bloka usunąłem małego rudego z pod fotela kierowcy i zabezpieczyłem podkładem , kabelki dostały nową izolację bo stara się rozpadała , oczywiście wszystko zostało dokłądnie wysuszone

- Zakupione i założone sprężynki od S2 , bo poprzednie nie nadawało się do jazdy po Wrocławiu

- Częściowa reanimacja klimy , regeneracja aluminiowego przewodu między osuszaczem a kompresorem ponieważ był pognity i dziurawy plus wymiana filtra kabinowego ,ponieważ wyskoczył inny problem finansowo nie dałem rady w tym miesiącu zrobić wszystkiego a dodatkowo jest to stara klima więc potrzeba czynnika R12 = Drożeeej
- Wymiana osłony przegubu przedniego prawego zewnętrznego
- Wymiana uszczelki pokrywy zaworów po stronie pasażera
- Uszczelnienie zaślepki(?) nad obok , wlewu oleju do skrzyni
- Wymiana czujnika położenia wału
Po za tym zakupiłem relingi na dach dedykowane do Audi Coupe , stały ostatnio na czerwonej Coupecie B3 na allegro , może ktoś widział , stan idealny :mrgreen:
A do sprzedania mam relingi dedykowane do sedana na pewno B3 nie wiem czy do B4 podejdą , niestety w ogłoszeniu było że do Coupe okazało się innaczej , chętni na piv

Plany :
- Dokończyć klimę
- Wygrać walkę z wodą
- Wymienić zawias drzwi od strony pasażera (paczka od Duo leci gdzieś

- Usunąć pojedyncze stukanie przy ruszaniu lub skręcaniu gdzieś z przodu , denerwujące (może ktoś ma miał coś podobnego? )
- Jak finanse pozwolą przełożyć zbiornik LPG w koło
- Dopieszczać szczegóły
- Dbać bieżąco o autko

Po przygodzie z krawężnikiem :

A tak po za tym :

Przed
Po

Wygląda dość efektownie 8-)
Na zimę trzeba zrobić aluski... , na Grudzień jest plan na nowe lepsze wtryski gazu.
I foto z dzisiaj :
To po lewej autko weekendowe a to po prawej w oddali to do użytku codziennego

Luty 2015

Marzec 2015

Kwiecień 2015