[B4 1Z] wymiana wysprzęglika
No to w takim razie, z rozpędu w miejsce popychacza ( tego pręta co ciśnie na łapę ) wsadziłeś jakiś inny kawałek pręta fi 8, tylko o 1-2 cm. dłuższy . Leżało coś podobnego na stole, złapałeś, wsadziłeś i sie teraz męczysz.
A może tak ktoś delikatnie dla jajuf przygotował i podrzucił tak nibyżeto niechcący.
Żarty żartami, ale to dziwne, żeby coś wyjąć i bez ingerencji w toto nie można było z powrotem wsadzić tam gdzie to było ?
Ja ci się zechce to daj znać co to za przyczyna. Oczywiście nic na siłę.
A może tak ktoś delikatnie dla jajuf przygotował i podrzucił tak nibyżeto niechcący.
Żarty żartami, ale to dziwne, żeby coś wyjąć i bez ingerencji w toto nie można było z powrotem wsadzić tam gdzie to było ?
Ja ci się zechce to daj znać co to za przyczyna. Oczywiście nic na siłę.
podłacze sie do tematu, miałem przypadek że mi wpadł pedał sprzegła w podłogie, po ostrym przejechaniu 50km zatrzymałem sie u celu wyciagnołem pedał do gory reka, rano po pracy wsiadłem i sprzegło normalnie chodziło i wysprzeglało jak wczesniej, gdzie szukać przyczyny? skrzynia i sprzegło jest wymieniana jakies 200tys temu, wysprzeglik nie jestem pewny czy był ruszany, płynu nie ubyło, jakieś podpowiedzi
- davidpolska
- Forum Audi 80
witam u mnie pedał wpadał w podłogę i nie wracał jak silnik był zimny. Po zrobieniu nie wiem 20 km pedał odbijał. jeździłem tak aż w ogóle się nie podnosil. Nie ruszałem wysprzęglika przy skrzyni w ogóle tylko przy pedale sprzęgła. Koszt 90 zł Audi 80 B3 1.8. Problem zniknął od razu. Tylko mam taki problem nieweim czy źle ustawiłem trzpień od pompy co wchodzi w pedał bo jak naciskam do spodu to czuć jakby uderzał od karoserie a wcześniej tego nie było. I tak ustawiłem że pedał sprzęgła jest wyżej od pedału hamulca. Doradzi ktoś coś???