Audi Avant [1Z] od woojteck_dg
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam, temat trochę umarł ale coś tam się działo 8-) . Z początkiem lata wpadły nowe opony w trochę mniejszym rozmiarze 205/40.
Po zmianie opon konieczne było zastosowanie dystansu aby troszkę wyrównać felgę z nadkolem.
Założone zostały dystanse po 25mm na str :mrgreen:
Przyszedł też czas żeby po dwóch miesiącach w końcu zająć się wymianą hamulcy .
Z przodu seryjne lite tarcze zostały zastąpione wentylami od mikody, zacisk dostał nowe gumki na tłoczku, oraz klocki od ate. Tył również dostał nowy zestaw tarcz z klockami, do tego zostały rozebrane tylne tłoczki, wyczyszczone, uszczelnione nowymi gumkami. Swoje miejsce znalazły tez nowe linki od ręcznego hamulca Teraz w pełni mogę się cieszyć z działającego ręcznego <ok>
pozdrawiam
Po zmianie opon konieczne było zastosowanie dystansu aby troszkę wyrównać felgę z nadkolem.
Założone zostały dystanse po 25mm na str :mrgreen:
Przyszedł też czas żeby po dwóch miesiącach w końcu zająć się wymianą hamulcy .
Z przodu seryjne lite tarcze zostały zastąpione wentylami od mikody, zacisk dostał nowe gumki na tłoczku, oraz klocki od ate. Tył również dostał nowy zestaw tarcz z klockami, do tego zostały rozebrane tylne tłoczki, wyczyszczone, uszczelnione nowymi gumkami. Swoje miejsce znalazły tez nowe linki od ręcznego hamulca Teraz w pełni mogę się cieszyć z działającego ręcznego <ok>
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2014, 15:33 przez woojteck_dg, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Wczoraj znalazła się chwila więc postanowiłem ogarnąć czujnik od absu , nareszcie przestała świecić po oczach ta pomarańczowa kontrolka na liczniku i w pełni mogę się cieszyć z działającego absu
Wpadł jeszcze gwincik na tył, teraz jest dużo sztywniej niż na wcześniejszym zestawie
Parę fotek ustrzelonych na szybko mojego parcha <ok>
po zastosowaniu dystansu została zauważalna na tylnej osi różnica w wystawaniu koła między prawym a lewym kołem wg błotnika. Na ostatnich 4 zdjęciach można zaobserwować ten efekt. Nie wiem czym to jest spowodowane ale bardzo mnie to drażni
Wpadł jeszcze gwincik na tył, teraz jest dużo sztywniej niż na wcześniejszym zestawie
Parę fotek ustrzelonych na szybko mojego parcha <ok>
po zastosowaniu dystansu została zauważalna na tylnej osi różnica w wystawaniu koła między prawym a lewym kołem wg błotnika. Na ostatnich 4 zdjęciach można zaobserwować ten efekt. Nie wiem czym to jest spowodowane ale bardzo mnie to drażni