Kamillo444, kolego dobrze poszukaj na necie a na pewno znajdziesz, gdzieś rzuciły się mi w oczy na allegro takie w rozstawie do audiki <ok>
A te moje to 17, szerokie 7.5 a opony no niestety 225/45 :->
nowcur, ooo planów to jest, tylko nie wiem czy czasu mi starczy na ich zrealizowanie na razie mam w głowie ogarnąć hamulce, amortyzatory nowe założyć, dokompletować listwy drzwiowe , i chce namówić wujka żeby znalazł chwile i chęci na pomalowanie klapy i błotników tylnych <ok>
Witam, temat trochę umarł ale coś tam się działo 8-) . Z początkiem lata wpadły nowe opony w trochę mniejszym rozmiarze 205/40.
Po zmianie opon konieczne było zastosowanie dystansu aby troszkę wyrównać felgę z nadkolem.
Założone zostały dystanse po 25mm na str :mrgreen:
Przyszedł też czas żeby po dwóch miesiącach w końcu zająć się wymianą hamulcy .
Z przodu seryjne lite tarcze zostały zastąpione wentylami od mikody, zacisk dostał nowe gumki na tłoczku, oraz klocki od ate. Tył również dostał nowy zestaw tarcz z klockami, do tego zostały rozebrane tylne tłoczki, wyczyszczone, uszczelnione nowymi gumkami. Swoje miejsce znalazły tez nowe linki od ręcznego hamulca Teraz w pełni mogę się cieszyć z działającego ręcznego <ok>
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2014, 15:33 przez woojteck_dg, łącznie zmieniany 1 raz.
Wczoraj znalazła się chwila więc postanowiłem ogarnąć czujnik od absu , nareszcie przestała świecić po oczach ta pomarańczowa kontrolka na liczniku i w pełni mogę się cieszyć z działającego absu
Wpadł jeszcze gwincik na tył, teraz jest dużo sztywniej niż na wcześniejszym zestawie
Parę fotek ustrzelonych na szybko mojego parcha <ok>
po zastosowaniu dystansu została zauważalna na tylnej osi różnica w wystawaniu koła między prawym a lewym kołem wg błotnika. Na ostatnich 4 zdjęciach można zaobserwować ten efekt. Nie wiem czym to jest spowodowane ale bardzo mnie to drażni