[B4 ABK] Wymiana przegubu zewnętrznego zakończona katastrofą
Znalazłem takie coś w fimotece, ale tam gościo nie używa śruby do zakładania przegubu na półoś tylko lekko puka młotkiem i wchodzi.
Chociaż, jak umył końcówkę półosi z wieloklinem to widać było że jest wniej otwór. Nie używał jednak śruby żeby wkręcać ją w ten otwór a tym samym naciągać przegub. Albo nie wie , albo młotkiem łatwiej ?
Przejrzałem jeszcze kilka innych filmików i w różnych językach i na zadnym nie widać żeby naciągali przegub na półoś za pomocą śruby.
Nie ważne- grunt że wiadomo o co chodzi .
Chociaż, jak umył końcówkę półosi z wieloklinem to widać było że jest wniej otwór. Nie używał jednak śruby żeby wkręcać ją w ten otwór a tym samym naciągać przegub. Albo nie wie , albo młotkiem łatwiej ?
Przejrzałem jeszcze kilka innych filmików i w różnych językach i na zadnym nie widać żeby naciągali przegub na półoś za pomocą śruby.
Nie ważne- grunt że wiadomo o co chodzi .
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Coś tu nie gra. W takim razie jak przegub zdejmujesz?shellah pisze: przegub wkładam jedną ręką na półoś następnie wkręcam do oporu śrubę
Tam nie ma żadnego otworu, tylko jest wgłębienie, takie jak na kieł tokarki.antoni pisze:jak umył końcówkę półosi z wieloklinem to widać było że jest wniej otwór.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2013, 17:39 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.
Zatem, warto by tego Pana z filmiku jak i wielu innych uświadomić. Propagując takie instruktaże , narażają ludzi na niepotrzebne wydatki i narzekamy potem że firma dziadowska bo chińska i robi produkty z miękkiego żelaza i w dodatku byle jak.
Jedyny z tego plus dodatni jest taki, że rośnie obrót w sklepach i ludzie maju robotę
Jedyny z tego plus dodatni jest taki, że rośnie obrót w sklepach i ludzie maju robotę
od X lat zdejmuję przeguby młotkiem i tak samo je nabijam na półoś i jeszcze ani razu mi nikt nie przyjechał pretensją że przegub padł-może zaraz znajdą się tacy którzy będą twierdzili bym się nim puknął w głowę,to już odpowiadam niech każdy zanim coś napisze to się puknie w głowę i pomyśli z jaką siłą zadziała młotek 0,5kg przy niewielkim użyciu siły przy zbijaniu i nabijaniu,a jakie obciążenia działają na przegub przy normalnym ruszaniu,ruszaniu gwałtownym i ruszaniu z zerwaniem lacza
i jakim cudem takie obciążenia wytrzymują,a uderzenia młotkiem nie mogą wytrzymać tak jak tu co niektórzy twierdzą
i jakim cudem takie obciążenia wytrzymują,a uderzenia młotkiem nie mogą wytrzymać tak jak tu co niektórzy twierdzą
-
- Forum Audi 80